(RECEPT) VELEMAJSTORSKI PIRINAČ: Starinsko jelo koje obožavaju sve generacije


IZVOR: Republika - 21.07.2020 | 17:47


Lagani obrok idealan za leto.

Foto: stil.kurir.rs

Pirinač sa piletinom

SASTOJCI

250 g pirinča

400 g pilećih grudi
2 zelene paprike
2 čena belog luka
1 paradajz
1 kašika šećera
1 kašika mešavine začina
2 kašike senfa
Maslinovo ulje
so, biber

1. Paprike i paradajz iseći na kocke, a pileće meso na tanke duguljaste parčićei ispržiti u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. U šerpu sa provrelom vodom staviti pirinač da se kuva.

2. Isprženo meso izvaditi iz tiganja i staviti na tanjir obložen salvetom, kako bi upila višak masnoće. U istom tiganju pržiti iseckane paprike i paradajz. Dodati iseckan beli luk, šećer, mešavinu začina i senf.

3. Kada se povrće isprži, u tiganj vratiti isprženo meso. Po želji možete da dodate i pržene kobasice. Začiniti solju i biberom, promešati, pa skloniti tiganj sa šporeta.

4. Skuvani pirinač procediti i preliti hladnom vodom, a zatim dodati u tiganj i sve dobro izmešati.