(RECEPT) Čorbica za jačanje organizma i podizanje imuniteta: Bomba puna vitamina i minerala


IZVOR: Republika - 19.07.2020 | 08:21


Tokom letnjih meseci tečna hrana u vidu čorbica i supa je najbolji izbor jer su lagane i pune vitamina koji su nam neophodni kada smo izloženi visokim temperaturama.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

S obzirom na to da na vrućini telo gubi i minerale, a da je u toku i epidemija koronavirusa, hrana koja jača imunitet je neophodno da se nađe na trpezi svakoga dana. 

Recept za čorbicu koji vam donosimo predstavlja pravu vitaminsku bombu i odlična je za jačanje organizma. Sadrži vrlo malo kalorija i možete je jesti u gotovo neograničenim količinama.

Sastojci: 

- veza mladog luka ili 1 glavica crnog luka

- 2 šargarepe

- 1 koren peršuna

- 200 gr spanaća

- 4 kašike pirinča

- ulje

- mešavina začina

- biber

- peršunov list

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

Na ulju propržiti rendanu šargarepu, zatim dodati sitno iseckan crni luk. Dodati koren peršuna i na rezance isečen spanać. Naliti vodom i kuvati oko 20 min. Pri kraju, dodati pirinač i kuvati 5- 7 minuta. Ubaciti začin, biber i peršunov list.

Kombinacija povrća koja ulazi u sastav ove čorbe je tako koncipirana da organizmu obezbeđuje veliku količinu vitamina, ali i flavonoida koji pospešuju njihovu apsorpciju. Pored vitamina, tu su i minerali. Spanać, koji daje prepoznatljiv šmek, pun je cinka koji jača telo i štiti od bolesti.