(RECEPT) Praznična trpeza za Veliki petak: Uživajte u preukusnoj ribljoj čorbi!


IZVOR: informer.rs, Republika - 16.04.2020 | 12:09


Sutra je Veliki petak, a u Srbiji je običaj da se na taj dan posti. Ako ste neodlučni koja jela da pripremite, mi imamo jedan predlog za vas.

Foto: youtube.com/Zakuvavanje Com

Toliko ukusno da ćete pojesti duplu porciju

Radi se o receptu za najbolju riblju čorbu koju ste ikada probali. Ono što je važno prilikom pripreme ovog jela, a ujedno i ključni sastojak jeste - ljubav.

Kad smo to rešili, da pređemo na ostalo...

Potrebno je: 

- 500 grama fileta od ribe 

- 2 praziluka

- 1 krompir 

- 1 šargarepa

- 1 do 2 crvene paprike

- 3 čena belog luka

- šolja kuvanom paradajza

- malo ulja

- 1 čaša suvog belog vina

- grančica bosiljka

- 1 kašika seckanog peršuna

- so i biber

Priprema:

Zagrejati ulje, spusustiti seckani prazluk, celer, krompir, šargarepu, crvenu papriku i beli luk, pa lagano dinstati dok povrće ne omekša.

Dodati ribu isečenu na komade, a posle nekoliko minuta dodati vodu i vino da ogrezne i kuvati oko pola sata.

Čorbu ispasirati i usitniti i vratiti na šporet, a pred kraj dodati sok od paradajza i bosiljak, pa još malo kuvati.

Servirati uz seckani peršun. 

Prijatno!