(RECEPT) Raspametite ukućane "viršla ražnjićima": Toliko ukusno, da će tražiti duplu porciju!


IZVOR: Republika - 27.03.2020 | 04:14


Volite da se igrate sa hranom, rado isprobavate nove recepte, a naročito uživate kad vaše ukućane okupite za trpezom? Imamo idealan predlog za vas!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Donosimo vam recept za pripremu "viršla ražnjića" kojima možete obradovati svoje najmilije za doručak ili večeru.

Recept je količinski namenjen za 4 osobe.

Potrebno vam je:

  • 2 paketa viršli
  • 2 lista lisnatog testa
  • 1 jaje
  • so

 

 

Vreme pripreme: 10-ak minuta

Vreme pečenja: 10-15 minuta

Temperatura pećnice: 200C

 

 

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 200C.

Nasecite viršle na šnitice debljine oko 1 cm.

Foto: pixabay.com

Viršle

Razvučeno lisnato testo isecite na trake debljine 1,5-2 cm.

Pobodite kraj trake lisnatog testa na čačkalicu za ražnjiće pa zatim komad viršle, ponovo lisnato testo, pa viršlu i tako do kraja trake.  Oko 5-6 komada viršle stane na 1 traku lisnatog testa na jedan štapić.

Foto: pixabay.com

Štapići za ražnjiće

Na masni papir na kalup rasporedite složene štapiće.

Svaki ražnjić premažite razmućenim i posoljenim jajetom.

Pecite ražnjiće u unapred zagrejanoj rerni na 200C, dok ne vidite da su lisnato i viršle pečeni.

 

 

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.

Prijatno!