ZA ONE KOJI VOLE EGZOTIKU: Falafel ćuftice sa kimom!


IZVOR: novosti.rs - 16.12.2019 | 04:14


Falafel ćuftice od pasulja ili lebelebija sa raznim biljkama i začinima su poreklom iz Libana i Palestine, a danas su deo kuhinja celog bliskog istoka i severne Afrike...

Foto: pixabay.com

Potrebno je:

- 240 g leblebija

- 100 crnog luka

- 2 čena belog luka

- 2 kašike peršunovog lišća

- kašika listova korijandera

- 1/4 kašičice kima

- 2 kašike pšeničnog brašna

- kašičica soli

- prstohvat mlevenog bibera

- ulje za prženje

Priprema:

U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, crni luk, čenove belog luka, seckani peršun i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve dobro usitnite. Smesu ostavite da stoji sat-dva, a zatim vlažnim rukama od nje napravite kuglice veličine oraha. Pecite ih u dubokom, dobro zagrejanom ulju, dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Služite sa humusom, pečenim povrćem ili lepinjama.

Od priloga uz njih možete služiti šta god želite.