Prste da poližeš! Pileći ćevapi - tradicionalno jelo na drugačiji način


IZVOR: stvarukusa.rs - 25.11.2019 | 04:14


Za sve one kojima su dosadili obični ćevapi - imamo sjajan recept...

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

- 600 g belog pilećeg mesa

- 80 g kisele pavlake sa 40%mm

- 150 g pica kačkavalja

- 40 g rendanog parmezana

- 70 g dimljene mesnate slanine

- 3 kašike prezli

- 1 jaje

- vezica svežeg peršuna

- so, biber i mešavina suvog začina po ukusu

Priprema:

Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a slaninu sitno naseckati.

Sjediniti meso, kačkavalj, parmezan, slaninu, pavlaku, prezle, jaje, seckani peršun i začine. Sve lepo sjediniti (najbolje rukama) u finu kompaktnu masu.

Ostaviti da u frižideru odstoji 60 minuta. Posle tog vremena, rukama kidati testo i formirati ćevape željene veličine. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20-tak minuta. Prijatno!