TRIK ZA NAJBOLJE JAJE NA OKO NA SVETU: Nikad vam se neće zalepiti na ovaj način!


IZVOR: Republika - 21.11.2019 | 04:14


Imate odličan tiganj s neprijanjajućim dnom - a kad god pržite jaja na oko, uvek vam se zalepe?

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Belance je jako lepljivo – i dospeće u najmanje proreze na teflonskoj tiganju. Tamo će se stvrdnuti od vrućine, te će ostati zalepljeni za tiganju. Jaje na oko koje se ne lepi za dno i jednostavnim pokretom ruke iziđe iz tiganja?

Ovaj trik to garantuje!

Savršeno jaje na oko zahvaljujući papiru za pečenje

Stavite na dno tiganja komad papira za pečenje i uključite šporet na srednju vatru.
Stavite u tiganj komad maslaca ili malo maslinovog ulja, te jaje izvadite iz ljuske malo iznad papira za pečenje.

Potom prekrijte tiganj poklopcem i čekajte da se jaje isprži. Zatim jednostavno "prebacite" jaja - u komadu - na svoj tanjir.

Najbolje od svega je da tiganj ne morate kasnije posebno ribati od zagorelih ostataka belanaca, već samo isprati vodom.