(RECEPT) Pikantna salata od sveže cvekle koja popravlja krvnu sliku


IZVOR: Republika - 02.11.2019 | 04:14


Cvekla se obično servira kuvana ili pečena, ali nećete zažaliti ako probate i da je narendate i začinite po ovom receptu.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 500 g očišćene cvekle
  • 1 velika ljutika
  • po ukusu so i biber
  • 2 kašičice dijon senfa
  • kašika ulja od avocada
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • sitno iseckan peršun, nana

Priprema

Cveklu očistiti, oljuštiti i izrendati na krupnu stranu renda.

Ljutiku očistiti i izrendati na istu stranu ili iseckati na tanke kraće listiće ili iseckati što sitnije možete.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

U zdelu sipati ulje, dijon senf, sirće, so i biber i umutiti sa žicom.

Preliti preko salate, dodati začinske biljke po vašem izboru, promešati i ostaviti desetak minuta da se ukusi sjedine.