Džejmi Oliver otkriva tajnu: Za najukusniji losos dodajte ovih 5 sastojaka


IZVOR: Telegraf, Republika - 21.05.2019 | 03:14


Ako želite da spremite savršenu ribu, preporučujemo da poslušate savet najpoznatijeg kuvara na svetu - Džejmija Olivera.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

- Pečenje na srednje jakoj vatri je tajna savršenog lososa - spolja hrskav, a iznutra potpuno neodoljiv i sočan. Ako nemate mnogo vremena, a želite da napravite fin i zdrav ručak bez gubljenja vremena na kupovinu bezbroj sastojaka - Džejmi Oliver ima rešenje.

Stavljanjem fileta lososa na hladni tiganj i kratkim pečenjem na srednje jakoj vatri koža će postati neodoljivo hrskava.

Kako bi naglasio ukus, Džejmi dodaje aromatične masline. Nakon što ih nasecka, prelije ih vrućom vodom kako bi ih "vratio u život". Džejmi koristi čorizo kobasicu, ali poslužiće i domaći pikantniji primerak kobasice.

Sastojci za losos s paradajzom:

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

2 x 150 g fileta lososa s kožom

300 g čeri paradajza

Šaka bosiljka

8 aromatičnih maslina

30 g pikantne kobasice

Dodatno: so, biber, maslinovo ulje, sirće

Priprema:

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Stavite hladan tiganj na srednje jaku vatru i bez dodavanja ulja stavite losos na stranu na kojoj nema kožu. Tri minuta nakon što se riba malo zapeče na dnu i pobeli, okrenite je na stranu s kožom pa pecite oko 5 minuta ili dok ne postane hrskava.

Dok se riba peče, prepolovite paradajz i dodajte so, biber i sirće. Masline izvadite iz tegle, ako imaju koštice, izvadite ih i naseckajte pa dodajte malo vruće vode i kašičicu maslinovog ulja.

Naseckajte pikantnu kobasicu i stavite u tiganj s lososom dva minuta pre kraja pečenja. Nakon što pusti ulje, ubacite i paradajz i ostavite ih samo da se zagreju, tridesetak sekundi. Poslužite s maslinama i prema želji ukrasite bosiljkom.