(FOTO) Probajte ovaj kulinarski trik: Ispecite meso tako da bude brzo gotovo, a ukusnije


IZVOR: superzena.b92.net - 01.04.2019 | 03:14


Ako ste ljubitelj pilećeg i ćurećeg mesa, sigurni smo da ćete biti oduševljeni ovim trikom koji kuvari koriste kako bi dobili najlepši ukus mesa, koje tokom pečenje zadržava punu aromu i miris.

Foto: youtube.com/serpica

Meso se može peći na razne načine a jedan od najboljih, kako piše portal Pop sugar, jeste priprema uz pomoć folije. 

Kako se piletina peče u rerni, na ovaj način će vreo vazduh kružiti oko mesa, pa će se ono brže ispeći. Najbolje od svega je što ćete tako sprečiti isušivanje mesa, te će pile ostati meko i zadržati najlepše ukuse. Ujedno, kora će dobiti divnu, zlatastu nijansu.

Šta je potrebno da uradite?

1. Isecite deo folije, savijte ga u oblik tube, a potom u krug. Foliju stavite u pleh, a potom pospite malo ulja po njoj. 

2. Piletinu postavite na vrh folije i pecite dok ne porumeni. 

Kako zapravo treba da izgleda folija, možete pogledati na slici ispod.