Idealna poslastica za praznike: Ovo je najlakši recept za makarunse!


IZVOR: Republika - 29.12.2018 | 04:14


Ako ste oduvek želeli da znate kako se pravi ovaj francuski dezert, pogledajte najlakši način za pripremu.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Ukoliko vas je oduvek zanimalo kako se pravi čuveni francuski dezert "Makaruns", pronašli smo originalan recept za vas.

Sastojci:

  • 250 gr šećera u prahu
  • 100 gr šećera
  • 100 gr mlevenih badema
  • 2 kašike kakaa
  • 4 belanca

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Krem:

  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Način pripreme

Belanca ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi. Umutite miskerom pa dodajte malo po malo šećera dok smesa ne očvrsne.

Umešajte mlevene bademe i šećer u prahu. Dodajte kakao i pažljivo pomešajte. Smesu sipajte na pek papir uz pomoć kuvarskog šprica ili kesice za zamrzivač.

Ostavite 1 sat da se suše. Pecite u rerni na 150 stepeni 15 minuta. Otopite čokoladu u pavlaci i ostavite da se ohladi. Punite keks i držite u kutiji.