BIVŠEG ROBIJAŠA IZREŠETALI, PA OVERILI U GLAVU: Policija na tragu brutalnom ubici iz Železnika


IZVOR: Miloš Ž. LAZIĆ - 28.09.2018 | 17:37


Policija je na tragu surovom ubici koji je likvidirao Predraga Kostića (42) iz Borče, čije je telo pronađeno na Starom vojnom putu kod Železnika u blizini Ibarske magistrale. Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, pretpostavlja se da je Kostić doveden u šumu, a potom hicima iz pištolja upucan u stomak, grudi i glavu.

Foto: e-stock/A. BAČLIJA

Policijski uviđaj na mestu zločina

Motiv zločina zasad nije utvrđen, a nastradali muškarac je odranije poznat policiji.

Lokva krvi

- Telo pored puta u lokvi krvi pronašao je taksista u četvrtak oko 22 sata i odmah pozvao policiju. Istraga je i dalje u toku, a postoje dve verzije brutalnog zločina. Prema jednoj, Kostić je, navodno, u drugom delu grada prisiljen da uđe u automobil, pa odvezen na pusto mesto i tamo izrešetan i ostavljen nasred puta. Po drugoj verziji, on je došao na sastanak na unapred dogovorenom mestu, ali se ispostavilo da je u pitanju sačekuša - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Policija ne isključuje ni mogućnost da je Kostića na mesto zločina dovezao neki poznanik koji ga je namamio u zamku.

Foto: e-stock/A. BAČLIJA

Lokva krvi pored puta 

- Njegov automobil nije pronađen, pa ga je verovatno neko povezao. Istraga ide u više pravaca, a proverava se i da li se Kostić nekome zamerio, pa da je eventualno reč o osveti - dodaje naš sagovornik.

Poznat policiji

Prema njegovim rečima, Predrag Kostić je odranije poznat organima reda, a nedavno je izašao s robije.

- On je hapšen zbog razbojništava, teških krađa, kao i nanošenja teških povreda i nedozvoljenog držanja oružja. Postoje i indicije da je navodno bio umešan u neke poslove s narkoticima, pa se ne isključuje ni mogućnost da je izrešetan zbog droge - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Policija je izvršila uviđaj i uzela dokaze s lica mesta, a kako nezvanično saznajemo, napadač bi uskoro mogao da završi iza rešetaka.