(FOTO) SUPRUGA OLIVERA IVANOVIĆA PODSEĆA: Prošlo je SEDAM MESECI, ne smemo da zaboravimo!


IZVOR: informer.rs - 16.08.2018 | 08:23


Na današnji dan pre tačno sedam meseci ubijen je Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Više od pola godine je prošlo, a zvanične informacije o toku istrage nema. Njegova supruga je emotivnom fotografijom na Tviteru podsetila da ovaj gnusni zločin ne sme da se zaboravi.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Za sedam meseci, koliko traje istraga ubistva, kosovski zvaničnici pompezno su pričali da će obznaniti konkretne rezultate, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres upozoravao je da izostanak rezultata u istrazi ubistva Olivera Ivanovića predstavlja razlog za brigu na Kosovu. Ipak, istraga se za sve to vreme nije pomerila sa mrtve tačke.

Porodica Ivanović i dalje traži odgovore, a supruga Milena uporno podseća javnost na gubitak čoveka koji do samog kraja nije želeo da napusti i prepusti Kosovo.

 

 

- Ni posle sedam meseci od Oliverovog ubistva nemam nikakvu zvaničnu informaciju o toku istrage. Jasno mi je da određene informacije ne bi smele da se iznose dok istraga traje, ali je dosta vremena prošlo i ne želim da pomislim da cilj odugovlačenja zapravo jeste da se ovaj gnusni zločin baci u zaborav, ili da se koristi za svakodnevna politička prepucavanja - rekla je Oliverova supruga Milena za Novosti.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Funkcionerka GI SDP Ksenija Božović rekla je da od istražnih organa, tužilaštva i kosovske policije nisu dobili nikakve detalje dokle se stiglo sa istragom ubistva. Ona je kazala da uvek izostanu odgovori nadležnih na njihove poziv i insistiranja o toj temi.

Podsetimo, Oliver Ivanović (65) ubijen je 16. januara ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici iz automobila u pokretu.