Optužnica protiv kreatora, tužilaštvo traži zatvor: Darku Kostiću dve godine robije


IZVOR: Z. NIKOLIĆ/M. Ž. LAZIĆ - 15.08.2018 | 05:13


Protiv modnog kreatora Darka Kostića (38) podignuta je optužnica zbog sumnje da je seksualno uznemiravao dvojicu mladića, od kojih je jedan maloletan. Kostić se tereti i za posedovanje droge i omogućavanje uživanja narkotika, a Treće osnovno tužilaštvo predložilo je da on bude osuđen na dve godine zatvora.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Darko Kostić

Poslednji svedok

Slučaj bludnog dizajnera, o čemu je Srpski telegraf prvi pisao, otkriven je nakon što ga je policiji prijavio L. J. (15), učesnik muzičkog takmičenja "Neki novi klinci", tvrdeći da je Kostić u svom stanu na Novom Beogradu od njega tražio da se skine, pa ga pretukao i izbacio iz zgrade. Ubrzo je klupko počelo da se odmotava, pa je otkrivena i druga žrtva pomahnitalog kreatora, B. Š. kojeg je Kostić navodno uhvatio za polni organ.

L. J. tri sata davao iskaz u tužilaštvu. Bio je uznemiren, sve vreme je plakao i tresao se

U istrazi koja se vodila protiv Kostića juče je u tužilaštvu saslušan poslednji svedok, maloletni L. J., nakon čega je bludnik optužen za tri dela koja mu se stavljaju na teret.

- Dečak je tri sata davao izjavu. On je bio u teškom psihičkom stanju, sve vreme je plakao i tresao se. Uz njega je bila majka, a Kostić nije prisustvovao saslušanju - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Maloletnik je ranije izjavio da je kobnog dana došao u Kostićev stan kako bi se fotografisao za jedan modni časopis.

- Tražio sam da mi Kostić da novac za fotografije koje smo uradili nekoliko dana ranije, ali mi je rekao da nema para. Onda mi je rekao da se skinem i slikam jer ću tako više zaraditi. Odbio sam, a on je tražio da svučem garderobu i legnem pored njega na krevet da se mazimo. Nisam hteo to da uradim, a onda me je udarao po glavi, vukao za majicu i izbacio iz stana - navodno je rekao dečak kojem je kreator u međuvremenu na kvarno dao kamagru.

Kupovao kokain

Iskaz u tužilaštvu ranije je dao i B. Š., druga Kostićeva žrtva, koji je ispričao da je kod kreatora došao da proba i kupi kokain.

- Povukao sam crtu i zapalio cigaretu, a on me je iznenada uhvatio za penis. Skočio sam i povikao: "Šta to radiš?" Udario sam ga pesnicom, a on je pao s kreveta. Zgrabio sam njegov mobilni jer je u njemu bilo poruka u kojima mi nudi kokain i otišao - rekao je B. Š.

Darko Kostić uhapšen je 22. juna ove godine, otkad je u pritvoru.