POKUŠALI DA GA UBIJU: Čumetov telohranitelj čuvao i FRANSOA OLANDA!


IZVOR: Biljana KNEŽEVIĆ - 09.08.2018 | 05:00


Policija traga za nepoznatim napadačima koji su pokušali da likvidiraju Aleksandra Avramova (42) zvanog Avram, bivšeg predsednika međunarodne bezbednosne organizacije "Kobra", koji je čuvao leđa brojnim holivudskim zvezdama, tajkunima i svetskim političarima, između ostalog i bivšem francuskom predsedniku Fransoa Olandu!

Foto: Privatna arhiva

Automobil u kojem je bio Avramov

Intuicija

Avramovu su napadači napravili zasedu u utorak oko 22 sata na putu Kupinovo-Obrež, nedaleko od njegovog imanja. Smrt je izbegao pukom srećom tako što je zalegao preko sedišta kad su zapucali!

- Kobne večeri pošao sam da obiđem kuću i imanje i usput primetio da me prati jedno vozilo. Nekako me je intuicija naterala da na imanju zamenim automobil i nazad sam krenuo bržim automobilom, što se ispostavilo kao odličan potez. U jednom trenutku vozilo iz suprotnog smera je krenulo pravo ka meni i zaslepelo me farovima - priča za Srpski telegraf Avramov.

Foto: facebook.com/printscreen

Aleksandar Avramov

Zahvaljujući iskustvu koje je stekao štiteći ljude, reagovao je u trenutku i uspeo da sačuva živu glavu.

- Skrenuo sam na travnjak i naglo usporio. Tada sam iza vozača auta koji me je presreo ugledao cev oružja, pa sam se bacio preko suvozačevog sedišta, a glavu gurnuo u deo gde dolaze noge suvozača. Začuo se rafal, a meci su leteli iznad mog tela - prepričava Avramov.

Policajci koji su bili na uviđaju nisu mogli da poveruju da je preživao ovakav napad.

10 metaka završilo u vozilu Avramova

- Rekli su mi da sam pukom srećom živ s obzirom na to da su meci završili u sedištu. Da sam legao na sedište, ne bih danas pričao s vama. Zamislite šta bi se desilo da je sa mnom u vozilu bila moja ćerkica - u šoku je Avramov. POGLEDAJ GALERIJU

Kada je pucnjava prestala, on je seo za volan i odvezao se u šumu.

- Kada sam se zaustavio, izašao sam na suvozačeva vrata i tada primetio da se ubice vraćaju da me overe. Međutim, naišao je jedan auto i oni su se uplašili i pobegli. Ubrzo je stigla i policija - dodaje bivši predsednik "Kobri" i navodi da su mu u poslednjih desetak dana stizale pretnje, ali on ih nije ozbiljno shvatao.

Foto: Tanjug/AP

Fransoa Oland

Pretnje

- Profesionalno obavljam svoj posao i nikada ranije mi niko nije pretio. Zabrinut sam za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Imam neke sumnje, ali pošto je istraga u toku i policija radi svoj posao, ne bih da pričam ništa. Zamislite da sam bio sa detetom u kolima? Nadam se da će bar ljudi koji nameravaju da mi naude obratiti pažnju na to - navodi Avramov.