TRAGEDIJA KOD BOJNIKA: Sina i unuku sam našla u izmetu dok ih je još UDARALA STRUJA!


IZVOR: telegraf.rs - 17.07.2018 | 17:58


Srđan Asanović preminuo je jutros u 9 sati, a njegova maloletna ćerka Jovana 15 minuta kasnije.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Jovana Asanovć (15) i njen otac Srđan Asanović (47) iz sela Pridvorica kod Bojnika preminuli su jutros u urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac od posledica udara struje.

Velika tragedija koja se desila u porodičnoj kući Asanovića odvila se na stravičan način.

Kako se saznaje, Jovana je otišla da pomuze krave i priključila muzilicu, koja je do danas odlično funkcionisala i bila ispravna. Ubrzo se začuo vrisak iz štale i otac je otišao da vidi šta se dešava.

- Nikola, Jovanin rođeni brat, čuo je da neko cvili u štali i otišao da vidi šta se događa, jer se ni Srđan nije vratio iz štale, baš kao ni Jovana. Na podu u blatu i izmetu su ležali moj sin i unuka, koje je struja još udarala. Onda je Nikola otrčao da isključi osigurače - ispričala je, gušeći se u suzama Srđanova majka, a Jovanina baka, Slavica Asanović.

Pozvali su Hitnu pomoć, a u dvorištu su počele da se skupljaju komšije, ubrzo je stigla i policija.

Dva saniteta lekara pokušala su da reanimiraju oca i ćerku, ali bezuspešno. Nakon pokušaja oživljavanja, prebačeni su u Urgentni centar u Leskovcu.

- Srđan je hteo da spase ćerku, jer je čuo da je neko počeo da cvili i da se dere, a nju je poslao na mužu. Udarila ga je struja kada je pokušao da spase svoje dete. Kuku, majko! Umro mi je i sin i unuka! Nesrećo moja! - jecala je Slavka.

Kako iz leskovačke Opšte bolnice kažu, njih dvoje su stigli bez vitalnih znakova života. Lekari su pokušali da urade sve što su mogli, ali je bilo kasno.