VRBAS ZAVIJEN U CRNO: Sahranjen mali Aleksa koji je preminuo posle pada na kamen


IZVOR: blic.rs - 01.07.2018 | 14:40


Sedmogodišnji Aleksa Jovanović iz Vrbasa, koji je preminuo usled povrede glave zadobijene prilikom pada na oštar kamen, sahranjen je danas na mesnom groblju u rodnom gradu.

Foto: pixabay.com

Vrbas zavijen u crno zbog malog Alekse

Kako je potvrđeno u vrbaškoj policiji, do tragedije je došlo nesrećnim slučajem, a obdukcijom je utvrđeno da je Aleksa preminuo na licu mesta nakon što se okliznuo sa pruge kojom je išao sa 14 meseci starijom sestrom Nikolinom i glavom udario u kamen.

Mališani su kobnog dana u toku prepodneva otišli da se vozaju biciklima u Fruškogorskoj ulici u naselju Libra i budući da ih niko nije video par sati zabrinuti roditelji su prijavili njihov nestanak policiji koja se odmah dala u potragu, a u pomoć su im pritekli meštani, rodbina i prijatelji porodice Jovanović.

Bicikli mališana i papuče nađeni su u blatnjavom ataru na oko četiri kilometra od kuće u blizini stare pruge, a nadležni pretpostavljaju da su se deca izgubila pa pokušala prugom da dođu do Novosadskog mosta i pronađu put ka kući.

Kada su ih pronašli, lekari su nažalost mogli samo da konstatuju Aleksinu smrt, a Nikolina je sa ogrebotinama na ramenu i ruci prebačena u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Neutešni roditelji Branislava i Nenad kažu da se Nikolina oseća dobro ali da je u bolnici zadržana predostrožnosti radi, verovatno zbog traume koju je doživela.

- Bili smo da je posetimo i nismo joj rekli da je Aleksa preminuo. A ona kao da nešto naslućuje. Nije puno pričala - kažu skrhani bolom Branislava i Nenad.

I dalje u neverici da više nema njihovog Alekse koji je upravo završio prvi razred pričaju da je bio dobar dečak, vredan i mnogo zreliji od svojih vršnjaka te da im još nije jasno šta je sa sestrom tražio u ataru gde inače nikada nisu išli, niti znaju šta tamo ima.

Aleksa je bio i sportista i trenirao je brazilski džiju - džicu u lokalnom Rio Grepling klubu, a nedavno je na prvom takmičenju u Beogradu osvojio bronzanu medalju.