GRČIO SE I BUNCAO TRI SATA, PA UMRO U NAJGORIM MUKAMA: Ispovest devojke koja je pomagala predoziranom tinejdžeru


IZVOR: blic.rs, Republika - 23.06.2018 | 06:31


Beograđanin Jovan Paunović (17), preminuo je u nedelju uveče na Vojnomedicinskoj akademiji, nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu droge ekstazi. Nesrećni mladić preminuo je u najvećim mukama nakon što je gotovo tri sata ležao na ulici ispred spava gde su ga prijatelji ostavili, a prolaznici pokušavali da mu pomognu čekajući Hitnu pomoć i policiju.

Foto: Republika

Jovan Paunović

Očevici ovog užasa kažu da scena koju su zatekli kobne noći, samo dan nakon što je Jovan slavio svoje punoletstvo, a koje nije još ni dočekao, nikada neće zaboraviti i da je na njih ostavila duboke posledice.

- Bilo je oko 5.10 ujutru, znam zasigurno jer sam upravo tada poslala mami poruku da krećem ka kući. Zatekli smo momka na zemlji, kako se grči, trese, ima napad – započinje priču za "Blic" J. A. (24), koja je te večeri bila u izlasku sa svojim momkom i drugom na istom splavu na kom se provodio i Paunović.

Kako kaže, ona i njeni prijatelji su odmah prišli da pomognu nesrećnom mladiću koji je ležao na zemlji.

- U tom trenutku se ispred nas stvorio drugi mladić koji nam je samo rekao ime, prezime i godine mladića koji je bio na zemlji - kaže ona.

A ono što je nakon toga uradio, zgrozilo je sve.

- Bilo je očigledno da ga poznaje, ali nakon što je rekao da je u pitanju Jovan Paunović samo je pobegao, nestao - kaže i dalje šokirana J. A.

Kako kaže, tada nije mogla da razmišlja o dečaku koji je svog prijatelja ostavio u užasnom stanju i pobegao.

- Moj dečko i drug su ga položili na bok i brinuli da se ne uguši jezikom dok su mu u isto vreme držali ruke i noge, jer se neverovatno tresao i šutirao. Nije mi bilo na kraj pameti da bi mogao da umre, mislila sam da će sve biti u redu kad mu isperu želudac – priča vidno potresena devojka.

Ovu priču potvrdio je za "Blic" i njen momak B. Š. (27).

- Čim sam video momka u tom stanju, okrenuo sam ga na bok, i pitao sam neku devojku koja je stajala pored da li je zvala Hitnu pomoć. Rekla je da nije, pa je onda tada pred nama pozvala i čuo sam kako je dispečeru rekla da je konzumirao ekstazi - ispričao je on za "Blic".

Foto: MUP Srbije

Kako kaže, mladi koji su odlazili sa splavova kućama usput su im dobacivali da mladića polože na leđa, poliju vodom ili prosto "ostave na miru".

- Time sam bio šokiran, ali još gore je to što je taj mladić krenuo u izlazak sa nekim kome je verovao, a kada mu je bilo najpotrebnije, taj neko ga je ostavio samog da umre - kaže uznemireno B. Š. koji je činio sve što je mogao da pomogne mladiću.

Mladić i devojka koji su bili očevici ovog strašnog događaja, kažu i da su načuli kako je Jovana na splavu neko navodno tukao. Tome u prilog govori i da je, dok su pokušavali da mu pomognu, stalno zaklanjao glavu rukama.

- Kada ga je moja devojka pomazila po glavi, stresao se, uhvatio za glavu, i vikao: "Ne, ne, ne..." – priča B. Š.

Za svo ovo vreme, Hitne pomoći nije bilo...

- Moja devojka, drug i ja smo pozvali još tri ili četiri puta, a pojavili su se nakon više od pola sata – priča B. Š. (27).