ISKAZOM ŠOKIRALA SUD: Majka monstrum iz Đakovice DAVILA i KAMENOVALA tek rođenu ćerku!


IZVOR: alo.rs, Republika - 19.06.2018 | 19:40


Tek rođenu ćerku davila, a zatim je kamenovala do smrti! Lauresa Malići (33) iz Đakovice priznala je na početku suđenja da je ubila tek rođenu ćerku i iskazom šokirala sve prisutne u sudnici!

Foto: pixabay.com

Stravičan zločin u Đakovici

Optužnica je tereti da je bebu ubila dan nakon njenog rođenja. Benjamin, brat optužene, izjavio je da je Lauresa bebu kamenovala u napuštenom vojnom objektu u Đakovici.

- Izašla je s bebom iz bolnice dan nakon porođaja i otišla do kasarne, gde je bebicu davila, a zatim je zatrpala kamenjem. Kažu da je dete bilo živo još neko vreme posle davljenja - izjavio je brat optužene Benjamin i dodao da niko u porodici nije znao da je Lauresa trudna.

Lauresa je posle ubistva ćerke sasvim normalno došla kući i ukućanima kazala da je beba, navodno, preminula u bolnici.

Članovi porodice su tada pozvali upravu bolnice da bi ih obavestili da nemaju novca da organizuju sahranu.

- Tada nam je rečeno da je Lauresa uzela živu i zdravu bebu i napustila bolnicu! Ubrzo su lekari posumnjali da se nešto dogodilo i došla je policija - prepričao je Benjamin porodičnu dramu.

Sudija u ovom procesu Šaćir Zika naložio je psihijatrijsko veštačenje optužene i zatražio kompletne nalaze veštaka, koji su pregledali telo ubijene bebe. Nastavak suđenja zakazan je za 18. jul, kada bi trebalo da se čuje i reč medicinskih veštaka.

Foto: pixabay.com

Tražila ukidanje pritvora

Lauresa Malići, koja je u pritvoru od 22. marta, tražila je preko svog advokata da se brani sa slobode, ali joj molba nije uslišena.

- Ona treba da ostane u pritvoru, jer je reč o teškom ubistvu. Postoje jaki dokazi da je ćebetom gušila bebu, a zatim preko nje bacala kamenje i betonsku ploču, naveo je na prvom pretresu tužilac Agron Matjani.On je istakao da postoji opasnost da Lauresa Malići pobegne sa Kosova ukoliko joj sud dozvoli da se brani sa slobode.