Šta se krije iza prijave za silovanje u Velikom Popoviću kod Despotovca?


IZVOR: D.I. - 18.05.2018 | 17:42


Jagodinska policija saopštila je juče da je Goran Marinković (38) uhapšen zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljube zloupotrebom položaja. Prema navodima policije sumnja se da je Marinković u više navrata napstvaovao šesnaestogodišnju M.T. koja je preko cenbtra za socijalni rad bila poverena njegovoj porodici na čuvanje. Sumnja na obljubu potekla je kada se devojčica, učenica srednje škole u Jagodini, požalila vaspitačici da je čovek iz hraniteljske porodice u Velikom Popoviću, više puta lane napastvovao. Vaspitači su slučaj prijavili policiji pa je Marinkvoić zadržan u pritvoru do 48 sati i predaje nadležnom tužiocu koji je u medjuvremenu naložio istražni postupak.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: Ilustracija

Uhapšeni Marinković je, prema izvoru bliskom istrazi, na prvom saslušanju negirao optužbe maloletnice, a i meštani sela u kome živi ne veruju u optužbu.

Glas o njegovom hapšenju u velikim Popovićima odjeknuo je kao grom iz vedrog neba. Njegovi ukućani ne žele da razgovaraju sa novinarima, a meštani su iznenađeni.

- Znamo hraniteljsku porodicu Marinković godinama. U istoj porodici odrasla je i starija sestra šesnaestogodišnje M.T. i nije bilo problema. Goran i njegova supruga nikada nisu odvajali decu koju su primali kao hranitelji od svojih sinova. Jednako su brinuli o svima. Ovde je izgleda neka druga ujdurma - kaže meštanin Velikog Popovića.

U selu se, naime, veruje da je maloletna M.T. prijavila Gorana da bi napustila hraniteljsku porodicu i prešla kod svog dede Slobodana Todorovića u selo Dublje. Todorović je i ranije tražio starateljstvo nad devojčicom, ali su Marinkovići prijavili da je njegov sin Srbislav ubio svoju suprugu Gordanu, majku maloletne M.T. pa izvršio samoubistvo. Otuda meštanima sumnja da je reč o ujudurmi jer devojčica želi da pređe kod dede Slobodana i bake Nadežde, koji rade u Francuskoj i mogu mnogo više da joj pruže nego što ima u hraniteljskoj pordodici.

Trenutno, sve je u sferi sumnje. Rasplet se očekuje posle privođenja Marinkovića tužiocu i sudiji za prethodni postupak koji će odlučiti o dužem pritvoru ili pustiti Marinkovića da se brani sa slobode. Ako ostane u pritvoru reč će na sudu imati veštaci, a malo je i neobično da je devojčica prijavila obljubu u više navrata tek godinu dana kasnije.