MISTERIOZNA BOLEST MILETA JERKOVIĆA: Odloženo suđenje Branku Lazareviću


IZVOR: Republika - 19.04.2018 | 18:40


Suđenje Branku Lazareviću, nekadašnjem šefu kabineta tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, odloženo je jer se nije pojavio svedok Mile Jerković.

Foto: ST/E. ČONKIĆ

Naprasno se razboleo: Mile Jerković (u sredini)

Lazareviću se na teret stavlja da je odavao tajne iz istrage članovima klana Darka Šarića. I prethodni glavni pretres odložen je iz istog razloga, a kada je sudija obavestio prisutne da je od Žandarmerije koja ga čuva stigao dopis da se Jerković nalazi na lečenju u inostranstvu, to je izazvalo reakciju advokata.

- Na osnovu čega se preko Žandarmerije upućuje poziv Jerkoviću, koji je njegov status u ovom postupku, da li je štićena ličnost i svedok-saradnik ili običan svedok. Ne postoji ni validna medicinska dokumentacija, već sve stiže preko Jerkovićevog advokata u drugim postupcima - rekao je Lazarevićev branilac Veran Zečar.

Jedan od optuženih advokat Radovan Štrbac izjavio je da se protiv Jerkovića vodi 26 sudskih postupaka po raznim optužbama, da je šest puta osuđivan i da je Jerković u tim postupcima priložio drugačiju medicinsku dokumentaciju, po kojoj nije bolestan.