UMESTO PRVOG ROĐENDANA, SPREMAMO JOJ SAHRANU: Emotivna ispovest porodice poslednje žrtve malih boginja!


IZVOR: Republika - 16.04.2018 | 07:21


Malim boginjama bila je zaražena gotovo cela porodica iz Doljevca, ali bolest nije uspela da pobedi najmlađa jedanaestomesečna Aleksandra.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Epidemija malih boginja

Jedanaestomesečna Aleksandra iz Doljevca 15. je žrtva morbila u Srbiji, koja je 11. aprila preminula na Dečjoj internoj klinici u Nišu zbog promena na plućima i zastoja u srčanom radu.

Porodica je 20. aprila trebalo da proslavi 1. rođendan svojoj mezimici, ali umesto veselja Aleksandri pripremaju sahranu, priča za beogradske medije deda preminulog deteta.

- Prva se razbolela moja snaha, onda i unučice Aleksandra i njena dvogodišnja sestra, a poslednji sam se boginjama zarazio ja. Imali smo temperaturu, pojavile su nam se i ospe. Aleksandra je bila najbolesnija, verovatno zato što je bila najmlađa, pa je najteže podnosila bolest. U nišku bolnicu smo je odveli 6. aprila jer je počela i da se guši. Pluća su joj teško radila, u bolnici joj je srce dva puta stalo. Prvi put su uspeli da je povrate, ali drugi put je bio kraj. Umrla je devet dana pre prvog rođendana - priča deda za beogradske medije.

Foto: pixabay.com

Ožalošćeni čovek kaže da su ostali članovi porodice sada dobro, ali da će Aleksandrinu sestru već sutra ponovo odvesti kod lekara.

- Svi smo se oporavili od boginja, ali dete moram da odvedem kod pedijatra, neka joj urade sve analize da budemo mirni. Nakon što je Aleksandra umrla, svi smo u strahu - kaže najstariji član porodice.

Kako potvrđuju porodica i lekari, mala Aleksandra nije patila od hroničnih bolesti, ali nije bila vakcinisana od malih boginja, jer još nije bila stasala za imunizaciju. Aleksandra je četvrto dete preminulo od morbila u Srbiji.