DEVOJKA (24) NA VASKRS IZ DVE CRKVE UKRALA NOVAC: Neviđena krađa u Žitištu - ništa joj nije sveto!


IZVOR: Republika/A.K.G. - 07.05.2024 | 15:00


Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak joj je odredio pritvor do 30 dana.

Foto: Shutterstock
DEVOJKA (24) NA VASKRS IZ DVE CRKVE UKRALA NOVAC: Neviđena krađa u Žitištu - ništa joj nije sveto!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, rasvetlili su krađe iz dve crkve na teritoriji opštine Žitište i, po nalogu glavnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapsili A. P. (2000) iz okoline Nove Crnje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila ova krivična dela.

Sumnja se da je ona, 5. maja ove godine iz crkve u Banatskom Dvoru, kao i iz crkve u Česteregu iz kutija za dobrovoljni prilog ukrala novac.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak joj je odredio pritvor do 30 dana.

Da podsetimo,  policija u Nišu je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila S. A. (22) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Takođe, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšen je i jedan petnaestogodišnjak iz ovog grada, osumnjičen da je počinio isto krivično delo.

Sumnja se da su oni u prethodnom periodu obili jednu kuću u Nišu i iz nje ukrali 50 ručnih satova, više bušilica, trotinet, kao i nakit u ukupnoj vrednosti od oko 1.800.000 dinara. Policija je pronašla deo ukradenih predmeta i vratiće ih vlasniku.

S. A. se takođe sumnjiči da je obio još jednu kuću u Nišu iz koje je ukrao dva televizora, muzičko pojačalo, četiri tepiha i dva para zavesa. Policija je pronašla ove predmete prilikom pretresa stana koji osumnjičeni koristi i vratila ih vlasniku.

BONUS VIDEO