KAKO DECI DA OBJASNIMO DA JE NJIHOVU SEKU UBIO ŠKOLSKI DRUG! Roditelji Adriane Dukić krive sebe zbog tragedije!


IZVOR: Republika/M.B. - 02.05.2024 | 13:36


Svaki dan joj se na groblju izvinjavam, kaže Adrianin otac.

Foto: Republika.rs, tiktok.com/printscreen
KAKO DECI DA OBJASNIMO DA JE NJIHOVU SEKU UBIO ŠKOLSKI DRUG! Roditelji Adriane Dukić krive sebe zbog tragedije!

Devojčica francuskog državljanstva Adriana Dukić (14) doselila se u Srbiju za vreme korone. Njeni roditelji danas osećaju krivicu što su ovde hteli deci da pruže mir i sigurnost.

- Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se jer se osećam krivim zbog preseljenja - rekao je Dane Dukić na suđenju protiv Kecmanovića.

Adrianina mama Biljana je ispričala da suprug i ona ne znaju kako će dalje s ćerkom i sinom, kojima je Adriana bila uzor i "druga mama".

- Moja deca više nisu deca, kako ja njima da objasnim da im je sestru ubio školski drugar. Ovo je kao da ju je ubio brat - rekla je Biljana, majka čarobne Adriane, koja je obožavala da igra folklor i pleše, uz školu, u kojoj je bila odlikaš.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama. U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić. Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.