TEŠKA NESREĆA U DVORIŠTU SABORNE CRKVE U NIŠU NA VELIKI PRAZNIK! Devojci grana pala na glavu, SVA KRVAVA prevezena u bolnicu!


IZVOR: Republika - 27.04.2024 | 16:49


Dvorište je bilo puno dece jer se danas slavi praznik Vrbica pa je prava sreća da drvo nije povredilo nekog od mališana.

Foto: republika.rs
TEŠKA NESREĆA U DVORIŠTU SABORNE CRKVE U NIŠU NA VELIKI PRAZNIK! Devojci grana pala na glavu, SVA KRVAVA prevezena u bolnicu!

Mlađa Nišlijka povređena je danas u dvorištu niške Saborne crkve kada joj je na glavu pala sasušena grana.

Kako kažu očevici , dvorište je bilo puno dece jer se danas slavi praznik Vrbica pa je prava sreća da drvo nije povredilo nekog od mališana.

- Devojka je puno krvarila iz glave, bila je u svesnom stanju ali mnogo uznemirena. Više ljudi je pozivalo Hitnu pomoć, oni su zaista brzo došli i odvezli je. Bila je baš dramatična scena ali nadam se da devojka nije teže povređena - kazao je jedan od prodavaca venčića od cveća koji se tradicionalno kupuju za ovaj praznik.

Dr Maja Stojanović, šef dežurne ekipe u niškoj Hitnoj pomoći koja je učestvovala u intervenciji, potvrdila je da je devojka mnogo krvarila.

- Povrede glave u načelu dovode do velikog krvarenja ali to automatski ne znači da se radi o vrlo teškoj povredi. Mi smo pacijentkinju prabacili u niški Univerzitetski klinički centar radi daljeg pružanja pomoći. Grana je pala sa velike visine pa je zbog toga izazvala takvu vrstu povrede - zaključila je Stojanović.

Podsećamo, šestogodišnja devojčica povređena je danas u saobraćajnoj nesreći u Nišu.

Ona je povrđena na pešačkom prelazu oko 15 časova kada je na nju naletelo vozilo marke “opel” niških tablica. Šestogodišnjakinja je odmah transportovana u niški Univerzitetski klinički centar radi dijagnostike i daljeg zbrinjavanja.

- Dete je plakalo, imalo je čvorugu na glavi, nije delovalo da je teže povređeno ali smo ga odmah prebacili u niški UKC na dijagnostiku - kazala je doktorica Stojanović.

Policija je obavila uviđaj na mestu nesreće, obavešteno je nadležno tužilaštvo.

Bonus video