"KOSTA JE IMAO POSLEDICE OD KORONE"! Razredna dečaka monstruma šokirala sve: "Majka tražila da nastavnici imaju razumevanja za njega!"


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 05.04.2024 | 14:26


Na narednom ročištu 30. maja trebalo bi da svedoče Miljana Kecmanović, kao i školski pedagog i psiholog koje danas nisu stigle da budu saslušane.

Foto: Nikola Mutić, Privatna arhiva, printscreen/https://os-ribnikar.edu.rs/zaposleni
"KOSTA JE IMAO POSLEDICE OD KORONE"! Razredna dečaka monstruma šokirala sve: "Majka tražila da nastavnici imaju razumevanja za njega!"

Dragana Tomić razredna  masakriranog odeljenja 7/2  OŠ" Vladislav Robnikar" danas je svedočila u parnici koju vode roditelji i braća i seste ubijene dece i  školskog čuvara.

Tomićeva je odgivarajući na pitanja suda isprićala da je maloletni zločinac u njenom odeljenju bio povučen, ali i da je za razliku od prethodnog odeljenja u kojem je bio najbolji, u ovom bio nadmašen u više sfera.

- To je bilo febomenalno odeljenje. Klinici su bili fantastični i kod njih sam išla i od njih izlazila nasmejana.Bilo je i boljih od Koste u različitim oblastima. On je u početku bio povučen, nije se isticao. Kad ga pitam sve je znao - rekla je razredna.

Potvrdila je da je dosta izostajao iz škole, ali i da nije bio jedini.

Na pitanje da li je trpeo prutisan od roditelja da uči i bude najbolji, Tomić je rekla da joj je rekao da nije. S druge strane, ona je ispričala da je Miljana Kecmanović dolazila u školu da traži određene ustupke dva meseca pred masakr.

- Imao je jednom grip, a dva puta koronu. U martu je imao post kovid i Miljana je dolazila u školu da mi kaze da on spava po 20 sati, da ga teško budi. Rekla je da nema koncentraciju i molila da razgovaram sa nastavnicima da bi imali razumevanja za njega - pojasnila je razredna.

O tome da je Kosta na kampu u Francuskoj  bio čudan razredna je rekla da nije ali je opisala njegove postupke koji su je iznenadili.

- Nije istina da je spavao u fotelji, tokom čitavog kampa, ali jeste se desilo da je zaspao jednom ili dva puta . Kad su mi to preneli pitala sam ga zašto i on mi je rekao da se zagledao u telefon i zaspao i da ga je kasnije mrzelo da predje u krevet. Budila sam ga ujutru, spavao je u krevetu i soba mu je bila uredna, sve složeno. Čudno za dečaka od 13 godina da bude tako uredan - rekla je razredna.

Osim razredne, danas je saslušana i razrešena direktorka Ribnikara Snežana Knežević koja je ostala da radi u školi posle svega kao nastavnik istorije.

Na narednom ročištu 30. maja trebalo bi da svedoče Miljana Kecmanović, kao i školski pedagog i psiholog koje danas nisu stigle da budu saslušane. Kostina učiteljica Vesna Belavin svedočiće 31. maja kada je trebalo da svedoči i pomoćnica direktora koja je pozvala policiju, ali je napravljen propust time što je danas prisustvovala sudjenju i time diskreditovana kao svedok.

BONUS VIDEO