"POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE DETE UOPŠTE BILO SA MAJKOM" Jovanović: Psi tragači su NEPOGREŠIVI, a oni nisu detektovali NI MIRIS devojčice!


IZVOR: Republika/D.B. - 30.03.2024 | 11:55


Ona je objasnila kako psi na mestu nestanka ništa nisu našli, što je čudno, jer nije detektovan ni miris Danke Ilić.

Foto: MUP
"POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE DETE UOPŠTE BILO SA MAJKOM" Jovanović: Psi tragači su NEPOGREŠIVI, a oni nisu detektovali NI MIRIS devojčice!

Maja Jovanović, generalni sekretar Biroa za borbu protiv trgovine ljudima, iznela je svoje viđenje potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić.

- Prvo treba da se postavi pitanje, da li je Danka toga dana bila na lokaciji sa svojom majkom - rekla je ona za Blic, pa obrazložila: 

- Na terenu je veći broj pasa tragača, a oni su nepogrešivi. Oni nisu detektovali miris deteta na terenu bližem i širem. Postavlja se pitanje da li je devojčica bila na tom mestu uopšte - dodala je Jovanović. 

REPUBLIKA.RS SA MEŠTANIMA BRESTOVCA

Potraga za Dankom Ilić ulazi u peti dan. Situacija je i dalje zabrinjavajuća i naporan rad svih pripadnika MUP-a nije doveo do konačnog rešenja.

Meštanka iz Brestovca otkrila je detalje o životu Ivane Ilić, majke nestale Danke, koja je bila poslednja koja ju je videla.

Prema njenim rečima, Ivana je bila "normalna" dok je živela u njihovom mestu, ali je nakon smrti majke prošla kroz težak period. Otišla je sa suprugom u Bor, ali se čini da se njen mentalni sklop promenio od tada. Postala je kao da je "poludela", što sugerira da su se pojavili psihički ili emotivni problemi.

Danka Ilić i njeni roditelji

Meštanka izražava sumnju u mogućnost da je Ivana umešana u nestanak Danke, ali takođe ističe mogućnost otmice. Njene reči ukazuju na tešku situaciju i strah od mogućih negativnih ishoda, kao što su da je Danka u rukama otmičara, što dodatno povećava anksioznost i brigu u zajednici.

- Ivana je bila normalna dok je živela ovde, onda joj je majka umrla i pukla je. Otišla je sa muzem u Bor, i od tad kao da je poludela. Ja iskreno sumnjam na otmicu, ne mogu da se pomirim sa tim da Ivana ima veze sa tim, mada moguće. Jadno dete možda je u rukama Bugara ili Rumuna (otmičara) ili još gore - ispričala je meštanka Brestovca.

BONUS VIDEO: