OVO JE DOSIJE SRBINA GROBARA KOJI JE DILOVAO DROGU NA MALTI! Čuvao je OVE LJUDE, a sa Veljinim pajtosima je bio BLIZAK!


IZVOR: Sanja BOJANOVIĆ - 25.03.2024 | 15:56


Osumnjičeni je tokom vikenda izveden pred tužioca, gde se izjasnio da nije kriv.

Foto: Ilustracija Shutterstok, HZA Köln
OVO JE DOSIJE SRBINA GROBARA KOJI JE DILOVAO DROGU NA MALTI! Čuvao je OVE LJUDE, a sa Veljinim pajtosima je bio BLIZAK!

Srbin P.B. uhapšen je na Malti nakon što je kod njega prilikom pretresa pronađeno 70 grama belog praha. Ispostavilo se da je u pitanju kokain visokog kvaliteta.  Inače, P. B. je odranije poznat malteškoj policiji zbog incidenta ispred jednog noćnog kluba koji se dogodio u novogodišnjoj noći.

Osumnjičeni je tokom vikenda izveden pred tužioca, gde se izjasnio da nije kriv po optužbama za trgovinu narkoticima. Policija je saopštila da je u pojedinim kesicama bilo spakovano 0.5 grama belog praha, dok je u drugima bilo i 5 grama te droge.

Kako je P.B. odranije poznat policiji, ovo mu nije prvi okršaj za zakonom. Naime, Srbina dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka i svakojakim kriminalnim aktivnostima kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Sumnja se da se Srbin odbegao na Maltu kako bi se jedno vreme pritajio. Kao i svi pripadnici kriminalnog miljea koji su utočište našli na Malti bavio se poslovima obezbeđenja gde je i imao priliku da vrši distribuciju opojnih narkotika. 

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Srbin ordinirao sa navijačkom grupom "Grobari Malta"! 

Takođe se dovodi u vezu sa ozloglašenom kriminogenom navijačkom grupom "Grobari Malta". 

Podsetimo, policija je saopštila da je u pojedinim kesicama bilo spakovano 0.5 grama belog praha, dok je u drugima bilo i 5 grama te droge. 

Inspektor Džonatan Pejs rekao je sudu da je policija, pošto je obaveštena da P. B. prodaje drogu u Pejsvilu, zaustavila osumnjičenog dok je izlazio iz automobila. P. B. je priznao da je imao drogu, a kada je u subotu oko 21.30 izvršen pretres nakon njegovog hapšenja, policajci su u njegovom automobilu pronašli i vagu za precizno merenje.

Foto: MUP srbije

Hapšenje

Osumnjičeni se tereti za trgovinu kokainom, zaveru radi uvoza ili prodaje kokaina, posedovanje droge pod okolnostima koje ukazuju da nije za ličnu upotrebu i posedovanje kokaina. Optužen je takođe i da je počinio ta krivična dela u krugu od 100 metara od mesta gde se mladi okupljaju.

Inače, P. B. je u januaru optužen da je, zajedno sa još dve osobe iz Srbije, učestvovao u napadu tokom proslave Nove godine u noćnom klubu u Pejsvilu, u kom je radio kao obezbeđenje. Tada se izjasnio da nije kriv.

BONUS VIDEO