MAJKA IZ SMEDEREVA PRE TRI GODINE IMALA PRIJAVU ZA NASILJE! Osumnjičena trovačica saslušavana zbog fizičkog zlostavljanja ćerke


IZVOR: Republika/M.B. - 12.03.2024 | 08:31


Milena R. (43) iz Smedereva se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je svoju ćerku (4) trovala bromazepamom tokom dužeg vremenskog perioda.

Foto: pixabay.com
MAJKA IZ SMEDEREVA PRE TRI GODINE IMALA PRIJAVU ZA NASILJE! Osumnjičena trovačica saslušavana zbog fizičkog zlostavljanja ćerke

Osumnjičena je čak radila ovo i za vreme bolničkog lečenja na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Prethodne prijave i odluka Centra za socijalni rad

Milena je već imala prijavu 2021. godine zbog fizičkog zlostavljanja deteta, ali je Centar za socijalni rad u Smederevu doneo odluku da nema dovoljno saznanja ni dokaza da majka vrši zlostavljanje. Takođe, zanimljivo je i to da je Milena bila na evidenciji za primanje novčane pomoći, prenosi Telegraf.

Foto: unsplash/ Ksenia Yakovleva

 

Milena je uhapšena 8. marta ove godine nakon što su lekari sa Instituta za majku i dete dobili zastrašujuće rezultate analiza sa Vojnomedicinske akademije. Prema izvorima, količina bromazepama pronađena kod devojčice ukazuje na to da je otrovana ne samo u periodu dok je bila na posmatranju u bolnici već i ranije. Ova količina bila je čak pogubna i za odraslog čoveka, a ne samo za dete.

Sumnja se da je Milena ćerku trovala tako što je lekove drobila u sok i davala joj da pije. Kako su mediji preneli, Milena je 29. februara ove godine dovela dete u bolnicu tvrdeći lekarima da "ne može da hoda i da ima konstantna trzanja". Nakon brojnih analiza, lekari su posumnjali da je dete otrovano, a rezultati iz krvi i urina bili su više nego uznemirujući.

Privođenje i pritvor

Milena je saslušana i po zahtevu tužilaštva zbog nasilja u porodici i sada se nalazi u pritvoru do 30 dana. Ova šokantna situacija privukla je pažnju javnosti i izazvala ogorčenje širom zemlje.

BONUS VIDEO: