UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG KRAĐE: Strani državljanin u pritvoru zbog razbojništva u poznatom tržnom centru u Beogradu!


IZVOR: Republika/M.B. - 03.03.2024 | 16:51


Somalijac osumnjičen za krađu u Delta city-ju.

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock
UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG KRAĐE: Strani državljanin u pritvoru zbog razbojništva u poznatom tržnom centru u Beogradu!

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, održano je saslušanje državljanina Somalije M.A. (34) zbog sumnje da je počinio krivično delo krađa. Osumnjičenom se stavlja na teret da je iz jednog maloprodajnog prostora u Delta City-ju, iskoristivši zauzetost radnika, uzeo garderobu čija vrednost prelazi iznos od 10.000 dinara.

Saslušanje u Tužilaštvu

M.A. je saslušan u prisustvu branioca i prevodioca, a postojanje osnova sumnje je dovelo do odluke da se protiv njega pokrene krivični postupak.

Odluka o pritvoru

Treći osnovni sud u Beogradu je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od 30 dana. Ova odluka doneta je kako bi se osiguralo prisustvo osumnjičenog tokom postupka i sprečilo begstvo ili uticaj na svedoke.

Ovaj slučaj baca svetlo na pitanje bezbednosti u trgovinskim prostorima, posebno u popularnim tržnim centrima kao što je Delta City. Krađe u maloprodajnim objektima su čest problem, a zauzetost radnika može stvoriti priliku za potencijalne lopove.

Podsetimo,kod Konjica je iz kapele na katoličkom groblju u Donjem Selu ukradeno bronzano zvono veće novčane vrednosti, potvrdio je MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, javlja Klix.ba.

Kako navode iz MUP-a HNK krađu je policiji u Konjicu u nedelju prijavio sveštenik Franjevačkog samostana u Konjicu.

Njemu su meštani Donjeg Sela, nakon što je obavio sahranu na katoličkom groblju u tom mestu, saopštili da su nepoznati počinioci tokom poslednja tri meseca iz kapele na tom groblju otuđili bronzano zvono veće novčane vrednosti.

Celu vest možete pročitati na Republika portalu.