UHAPŠEN DVOJAC IZ KLADOVA! Policija prlikom pretresa dve kuće pronašla oružje!


IZVOR: M.B. - 23.02.2024 | 15:39


Hapšenje u Kladovu zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja.

Foto: Shutterstock
UHAPŠEN DVOJAC IZ KLADOVA! Policija prlikom pretresa dve kuće pronašla oružje!

Policija iz Kladova izvršila je hapšenje dvojice sugrađana zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom pretresa kuće J.K. (75), pronađen je jedan pištolj i čak 49 komada municije, dok je na drugoj lokaciji prilikom pretresa kuće J.D. (50) pronađen još jedan pištolj.

Osumnjičeni i privedenje tužiocu

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivične prijave biti privedeni tužiocu. Ovo hapšenje predstavlja važan korak u suzbijanju nelegalnog posedovanja oružja i municije u Kladovu.

Povećanje broja hapšenja zbog nedozvoljenog oružja

Ovo hapšenje se dešava u kontekstu sve većeg broja hapšenja zbog nedozvoljenog oružja širom Srbije. Policija kontinuirano sprovodi akcije kako bi suzbila ilegalno posedovanje oružja i municije, čime doprinosi očuvanju bezbednosti građana i smanjenju kriminaliteta.

Zakonske posledice nedozvoljenog posedovanja oružja

Nedozvoljeno posedovanje oružja je krivično delo koje nosi ozbiljne zakonske posledice. Pravosudni organi Srbije odlučno se bore protiv ilegalnog posedovanja oružja i preduzimaju odlučne korake kako bi osigurali da oni koji krše zakon budu odgovarajuće kažnjeni.

Policija kontinuirano apeluje na građane da aktivno učestvuju u borbi protiv ilegalnog oružja prijavljivanjem svih saznanja o nelegalnom posedovanju oružja i municije.