"JOŠ SMO U ŠOKU ZBOG SUĐENJA I ZLOČINA, A SAD I OVO..."! Otac nastradale devojčice u Ribnikaru skrhan posle najnovijih dešavanja u "Ribnikaru"! UČENIK DONEO NOŽ!


IZVOR: Republika - 23.02.2024 | 13:45


Ministarstvo unutrašnjih poslova se oglasilo se povodom ovog slučaja navodeći da je školski policajac primio dojavu da učenik osmog razreda nosi nož u rancu.

Foto: ATA Images, wikipedia.com, shutterstock
"JOŠ SMO U ŠOKU ZBOG SUĐENJA I ZLOČINA, A SAD I OVO..."! Otac nastradale devojčice u Ribnikaru skrhan posle najnovijih dešavanja u "Ribnikaru"! UČENIK DONEO NOŽ!

Branko Anđelković, otac devojčice koja je tragično izgubila život u masakru koji se dogodio 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar", izrazio je svoje šokiranje i zabrinutost povodom nove situacije u školi kada je učenik uneo nož u školu.

- Još uvek se oporavljamo od traume koju smo doživeli 3. maja i suočavamo se sa suđenjem, a sada nas je dodatno potresla vest da je učenik doneo nož u školu baš na današnji dan -  rekao je Anđelković za beogradske medije.


Ministarstvo unutrašnjih poslova se oglasilo se povodom ovog slučaja navodeći da je školski policajac primio dojavu da učenik osmog razreda nosi nož u rancu. 

- Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole. Školski policajac je u prisustvu direktora pronašao nož za koji je učenik negirao da je njegov. Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio. Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni - saopštila je policija.


- Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prisustvo školskog policajca i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika - navedeno je.

Uzimajući u obzir teško iskustvo kroz koje je prošao, Anđelković je izrazio duboku zahvalnost školskom policajcu na brzoj i efikasnoj reakciji, ističući važnost preventivnih mera u cilju zaštite svih učenika.


Nakon dojave o incidentu, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je stigla u školu "Vladislav Ribnikar" kako bi se lično informisala o situaciji.

Bonus video