SVEDOK SARADNIK U DILU SA TUŽILAŠTVOM? Vratiće mu imovinu ako svedoči protiv Šarića


IZVOR: alo.rs - 21.03.2018 | 09:27


Odbrana Darka Šarića, osumnjičenog za trgovinu skoro šest tona kokaina, dostavila je Specijalnom sudu dokaze koji ruše kredibilitet Nebojše Joksovića, ključnog svedoka saradnika.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Darko Šarić

Prodaje imovinu koju mu je Šarić kupio?

- Joksović sve to što je prisvojio sada polako prodaje i uživa u blagodetima svedoka saradnika. Na Specijalnom sudu je da proveri sve ove činjenice i navode, da utvrdi istinu i donese pravilnu presudu. Napominjem da su preostala dva svedoka saradnika u dosadašnjem postupku tvrdila da Darko Šarić nema nikakve veze sa krivičnim delima iz optužnice - zaključuje Šarićev branilac.

Upravo ovih dana Joksović bi trebalo da bude saslušan pred Specijalnim sudom u krivičnom predmetu koji se vodi protiv Šarića i još nekoliko optuženih za krivično delo nedozvoljene trgovine drogom. 

- Specijalno tužilaštvo tereti Šarića da se bavio trgovinom narkoticima na teritoriji Italije i te tvrdnje zasniva isključivo na iskazu svedoka saradnika Nebojše Joksovića. Međutim, istina je da je svedok saradnik Nebojša Joksović zaključio dil sa tužilaštvom da mu zarad terećenja Darka Šarića vrate imovinu u vrednosti većoj od sedam miliona evra, a tu imovinu je svojim novcem platio Darko Šarić - tvrdi za Alo Šarićev branilac Radoslav Baćević.

U prilog svojih tvrdnji Šarić i njegovi branioci dostavili su sudu svu pisanu dokumentaciju i dokaze. Dostavljen je finansijski izveštaj o kupovini štamparije u Beogradu, potpisan od Miloša N. kao prodavca i Nebojše Joksovića kao kupca. Iz tog izveštaja se vidi da je Darko Šarić dao više od četiri miliona evra Joksoviću da bi kupio štampariju.

Šarić je sudu dostavio i službenu belešku MUP-a Srbije od 30. 3. 2016, iz koje se vidi da je Joksović sa okrivljenima u tom predmetu prodao dva stana u ulici Vojvode Stepe.

- U toj belešci on priznaje da poznaje braću Pandrc - Miloša i Marka, iako je u dosadašnjem toku postupka tvrdio da ih ne poznaje... Na koji će način svedok saradnik Joksović objasniti ono što je lažno navodio pred Specijalnim sudom i šta će sada tvrditi, ostaje da se vidi. Sve ove pisane dokaze protiv Joksovića Specijalni sud će imati u vidu kad ga bude uskoro ispitivao i odlučiće da li je svedok saradnik Joksović kredibilan da bi mu se verovalo kada tereti Šarića bez ijednog materijalnog dokaza - ističe za Alo advokat Baćović.

Do kraja postupka će se preslušati i telefonski razgovori koji, navodno, potvrđuju izjave Darka Šarića da je Joksović uzimao novac od njega za kupovinu štamparije, placeva na Zlatiboru i u Krnješevcima, kao i da je njegovim novcem gradio stanove i kuće u Beogradu.