"GADILA SAM SE SEBI ZATO ŠTO JE ON REKAO KAKO ŽELI DA ME...": Uznemirujućim svedočenjem devojke (27) nastavljeno sudjenje instruktoru jahanja


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 11.01.2024 | 14:07


Protiv bludnog "učitelja jahanja" već su svedočile brojne žrtve koje su pred sudom detaljno izgovajući lavinu vulgarnosti prepričale svoja bolna iskustva.

Foto: facebook.com/printscreen, Nikola Mutiћ
"GADILA SAM SE SEBI ZATO ŠTO JE ON REKAO KAKO ŽELI DA ME...": Uznemirujućim svedočenjem devojke (27) nastavljeno sudjenje instruktoru jahanja

Suđenje instruktoru jahanja Milošu Đukiću, koji je osumnjičen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica škole jahanja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem njegove polaznice A. A.(28).

Devojka je kao i njene prethodnice na ranijim ročištima, svedočila kako je Đukić napastvovao u tri navrata od jula do oktobra 2021. godine, u prostorijima kluba na Livadicama, kada bi bili sami.

Devojka je bila u posebnoj prostoriji suda, a svedočila je preko video linka. Nju ni na ekranu nije mogla da vidi javnost prisutna u sudnici, već samo sudija, branioci i zastupnici oštećenih devojka.

- Posle treninga Miloš me je pozvao kod njega u sobu da bi smo razgovarali o mom jahanju. Ja sam sela na krevet Marine Gunjače ( prim. aut. žene koja je sada vlasnica kluba, a ranije ga je držala sa Djukićem) , a on na tabure. Delio nas je stočić. Miloš je bio ozbiljan i rekao mi je da je jako zadovoljan mojim napretkom. Nastavio je ozbiljni govoreći da mj govori kako ga moje jahanje loži i da više ne može da se kontroliše i kako bi me najradije skinuo sa konja i na*uzii otpozadi. Kako bi voleo da ne je*e. Bila sam u stanju paralize - ispričala je oštećena.

Foto: ST/N.MUTIĆ

U ovoj školi jahanja su devojke napastvovane seksualno

Navela je da je i i ovoj, kao i u naredne dve neprijstne situacije, koje je nazvala incidentima, Đukić bez reči napastvovao i posle toga napuštao prostoriju i kojoj su se nalazili sami njih dvoje. 

Druga neprijatna situacija desila se, prema optužbi, u septembru 2021. kada je oštećena posle treninga došla u deo za odmor i legla na klupu ledjima i rukama pokrila oči dok je njen zlostavljač sedeo na klupi sa druge strane stola i gledao u mobilni telefon.

Istakla je da je posle svakog Đukićevog napada osećala gađenje prema njemu, a prvenstveno prema samoj sebi jer je mislila da je kriva. 

- Ćutala sam jer sam mislila da je do mene, avolela sma konje i nisam želela da se razdvojim od njih. Tu je bio i konj Majbah koji je bio kod nas kući na pansionu. - rekla je i nastavila da opisuje gorko iskustvo:

- Osetila sam ruku na donjem delu stomaka  i poljubac u dekolte iznad majice na bretele. Zbog brade sam znala da je on, iako je prethodnog dana skratio. Osetila sam gađenje, a on je opet otišao bez reči - rekla je A. A.

Ona je prepričala do detalja i kako je u oktobru iste te godine u jednom hodničiću u konjičkom klubu, Miloš pokušao da je poljubi kada je zagrlio, ali da se pomakla i da je on onda njegovim usnama poljubio desni kraj njenih usana.

Optuženi Miloš Djukić koji je doveden iz pritvora u sud u invalidskim kolicima, ni danas nije želeo da odgovori na ozbiljne optužbe navodeći da bi mogao tri sata da odgovara. 

Sudija Ivana Ramić je i to unela u zapisnik pošto ga je uredno pitala da li ima pitanja za svedoka, devojku koju je on povremeno gledao na ekranu sa svog mesta iz ne baš pregledne pozicije.  

Foto: ST/Nikola Mutić

U Višem sudu u Beogradu se sudi Miloš Đukiću ranije optuživanom za isto krivično delo

Njegov branilac Viilijam Paspalovski postavio je  više pitanja koja su smetala zastupnicama oštećenih devojaka, a koja je on obrazložio kao smislena i u vezi sa optužbom. U sudnici su se zgražavali na pokušaj advokata da pojasni kako je u svrhe obuke bila i  "plastična  " naredba optuženog oštećenoj.

Naime, A.A. je kazala da je njena obuka jahanja kod Đjukića bila propraćena vulgarnim i pokukama sa seksualnom konotacijom.
Dobijala sam komentare od Mioša još d dolaska u klub krajem 2019, a koji su mi stvarali nelagodu. Na početku mi je rekao: - Trljaj ča*ku o prednji deo unkaša. Rekao mi je kako želi da me vidi kako svr* avam i da želi da me čuje. Kasnije su slični komentari postali sve učestaliji, ali ja sam ih prećutno zanemarivala- rekla je A. A.

Naredno ročište u ovom glavnom pretresu je zakazano za 12. februar kada bi trebalo da svedoče još dve oštećene. Nakon toga ostaće samo još jedna devojka i to maloletnica koju je Đukić poljubio, čime je i pokrenut postupak prijavljivanje Miloša Đukića.

BONUS VIDEO