NJIHOVE OČI SU MRTVE... : Natalija Aćimović iskreno do srži govorila o bolu očeva i majki devetoro ubijenih mališana


IZVOR: Republika/A.P. - 06.01.2024 | 20:00


Natalija Aćimović iz Rusije je našem Anđelku rodila dve devojčice, od kojih je mlađu usmrtio drug iz razreda 3. maja. O tuzi bez leka ona govori potresnim rečima jedva čujno jer nema snage za dalji život.

Foto: B. Jovanovic, Facebook, Printscreen/https://www.tiktok.com/@bestday__99
NJIHOVE OČI SU MRTVE... : Natalija Aćimović iskreno do srži govorila o bolu očeva i majki devetoro ubijenih mališana

Da osećanja bola, straha i patnje koja su ih potpuno obuzela prokletog 3. maja i dalje istim intezitetom, samo u različitim oblicima, traju i danas i parališu njihove živote, svedoče roditelji devetoro ubijene dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Foto: HRt

U domu nastradale devojčice Ane Božovići plaču u njenoj sobi

- Vreme koje prolazi nije saveznik u borbi sa bolom, naprotiv, sve nam je teže. Život ide dalje i ja to razumem, ali prolazeći pored zgrade gde je Ana visila sa decom i videvši ih sve da su tu, a da samo nje nema, obuzme me tuga, očaj....- rekla je Ninela Radičević majka Ane Božović, na suđenju u parnici protiv dečaka ubice Koste Kecmanovića i njegovih roditelja prošle nedelje u Višem sudu u Beogradu. 

U svedočenju od koje bi i "kamen zaplakao", žena svetle puti i kose, i očiju plavih kao more, ali ispunjenih tugom, Ruskinja Natalija Aćimović je rekla da se roditelji ubijene dece razumeju pogledom i bez reči.

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@bestday__99

Natalija Aćimović

- Roditelji ubijene dece govore mi: "Život ide dalje", da me trgnu umire, ali ja im pogledam u oči. Njihove oči su mrtve! Nijedna majka ne može da nastavi...Ne postoji način da to razume neko ko nije doživeo - rekla je Natalija skoro šapatom jer od 3. maja nema snage ni za osnovne stvari.

O golgoti i patnji najvećoj koju može jedno ljudsko biće da doživi izgubivši sina jedinca, govorila je i majka Andrije Čikića, psiholog Suzana Stanković Čikić, koja je u sudnici "broj 1"Palate pravde rasplakala bezmalo sve prisutne.  

- Rekli su nam da nam je sin mrtav, a mi mu kupujemo stvari, omiljene patike, stvari za sport, za koncert. Ja mu te stvari perem i peglam da bih ga sahranila, kao da ga spremam na ekskurziju. To je stanje ludila - govorila je žena koja više nikome nije majka, na izmaku snage očajničkim glasom. 

Vladimir i Miljana Kecmanović odgovaraju za zločin sina

Podsetimo, pored dve parnice koje se vode protiv počinioca zločina Koste Kecmanovića i njegovih roditelja Vladimira i Miljane, počinje i suđenje roditelja u krivičnom postupku za krivicu u zločinu kada je njihov sin ubio deset osoba, a šest ranio 3. maja ove godine u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

 Viši sud je zakazao dva termina 29. i 30. januara.

Optužnicom koja je u ponedeljak postala pravosnažna Vladimir se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer nije dobro obezbedio pištolje u kući i jer je učio Kostu da puca, a Miljana za nedozvoljeno držanje metka, jer je njen DNK trag nađen na jednoj čauri u školi.

Sudiće se istovremeno i vlasniku streljane u kojoj je Kosta vežbao da puca Ratku Ivanoviću i instruktoru u streljani Nemanji Marinkoviću, koji se terete za davanje lažnog iskaza.

BONUS VIDEO