POTRESAN SNIMAK MAJKE UBIJENOG DEČAKA IZ RIBNIKARA! Na putu do bolnice, saznali smo NAJCRNJE VESTI: Ne vozite u Tiršovu, idemo u SUP


IZVOR: T.V. - 15.12.2023 | 14:12


Trećeg maja sve je slutilo na loše vesti, koje su se samo nizale tog jutra za svakog roditelja koji je dotrčao prvo do obrazovne ustanove pretvorene u školu strave u samo nekoliko minuta.

Foto: K1 MUp Srbije
POTRESAN SNIMAK MAJKE UBIJENOG DEČAKA IZ RIBNIKARA! Na putu do bolnice, saznali smo NAJCRNJE VESTI: Ne vozite u Tiršovu, idemo u SUP

Kobno jutro 3. maja ostaće urezano zauvek u srcima i mislima roditeljima koji su izgubili svoju decu u masakru, nakon što su ih kao i svakog jutra, poslali u školu, ne razmišljajući o tome da upravo ta ustanova može postati najnebezbednije mesto za njihovu decu.

Majka jednog od ubijenih đaka, Suzana Stanković Čikić ispričala je potresne detalje o satima i satima čitave zbrke, u snimku koji je objavio CINS, čekajući da njihovo dete istrči iz škole živo i zdravo, pa do momenata jurnjave od bolnice do policijske stanice.

Vesti su samo stizale, informacije su se menjale iz minuta u minut, a porodice stradalih nisu znali na koju stranu pre krenuti, gde tražiti svoju decu, moleći se samo da izbegnu najcrnje slutnje.

Kako kaže Suzana, ona i njen suprug u toj situaciji kada im je javljeno, od straha nisu više bili u stanju da voze, a kamoli da misle. Kao i svakom roditelju koji se našao u tim strašnim trenucima, bilo je važno da čuju samo ime njihovog deteta i vest da je dobro.

Međutim, sve je slutilo na loše vesti, koje su se samo nizale tog jutra za svakog roditelja koji je dotrčao prvo do obrazovne ustanove pretvorene u školu strave u samo nekoliko minuta.

Suzana je ispričala da su istog momenta uzeli taksi kako bi stigli to Tiršove, s obzirom na to da ni ona a i njen suprug, više nisu bili u stanju da voze. U tom trenutku, zazvonio joj je telefon. Mama Sofije Negić samo je kratko izustila: "Suzana, moje Sofije nema."

Ovaj poziv prekinula je nova informacija koja je išla na radiju u taksiju: "Šestoro dece stradalo u Ribnikaru...", i kako kaže, Suzana je odmah znala.

- Molim Vas, okrenite se, idemo u SUP Vračar - rekla je Suzana, dok je suprug odgovarao od toga, nadajući se drugačijim vestima. 

- Nas dvoje više nismo bili u stanju da vozimo, da mislimo. Mi sad krećemo, uzimamo taksi, Tiršova, i u tom trenutku meni zvoni telefon, ja se javljam. Mama Sofije Negić na telefonu, kaže: "Suzana, moje Sofije više nema". U tom trenutku ide objava na radiju u taksiju, ja kažem molim vas pojačajte da čujem. Taksista pojačava radio i ja čujem objavu, šestoro dece stradalo u Ribnikaru... I sve mi je bilo jasno, samo sam rekla: "Molim Vas okrenite se, idemo u SUP Vračar". Suprug već u pometnji: "Ne, nemoj, Tiršova", rekoh: "Miloše, SUP Vračar" - čuje se u snimku koji je objavio CINS.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.