ODREĐEN PRITVOR MLADENU SAMARDŽIJI: Najtraženiji begunac zbog rizika od bekstva ostaje iza rešetaka


IZVOR: Republika/I.K. - 14.12.2023 | 10:54


Samardžija je pre nekoliko dana uhapšen na Jahorini.

Foto: MUP SLOVENIJA
ODREĐEN PRITVOR MLADENU SAMARDŽIJI: Najtraženiji begunac zbog rizika od bekstva ostaje iza rešetaka

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor Mladenu Samardžiji (33), najtraženijem beguncu u Evropi koji je pre nekoliko dana uhapšen na Jahorini.

Samardžija će biti prebačen u državni zatvor u Vojkovićima. Jednomjesečni pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva i prikrivanja dokaza iz istrage, piše Avaz, a prenosi Srpskainfo.

Uhapšeni Samardžija koji se krio u BiH nakon raspisivanja poternice iz Slovenije, koristio je Skaj aplikaciju za promet opojnim drogama.

Samardžiji se stavlja na teret i da je pretio jednom policajcu iz Banjaluke.

Samardžija je, što je potvrdila i policija, dok je bio na slobodi dogovarao promet većih količina kokaina na području BiH sa svojom ekipom iz Slovenije, ali pitanje je s kim je sve radio od osoba iz krim miljea, te ko ga je “čuvao” na području RS.

Tužilaštvo BiH tvrdi da postoje transkripti Samardžijinih razgovora te da je preslušana audiokonverzacija u kojoj se čuje da je imao nameru napasti porodicu inspektora Uprave za organizovani i teški kriminal MUP RS, piše Avaz.

AKCIJA TOKIO

Akcija je sprovedena pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva, a Samardžija je uhapšen zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima, kako je navela izjava iz MUP-a Srpske.

Akcija ‘Tokio’ sprovedena je pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva s ciljem hapšenja člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom opojne droge kokain. Radi se o M.S, državljaninu Republike Slovenije i BiH, za kojim je raspisana Interpolova poternica Slovenije za krivično delo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga - naveli su iz MUP-a Srpske.

Policija je izvršila pretres vozila u kojem se kretao, prilikom čega je pronađena značajna količina novca, mobilni telefoni, pištolji, municija, evidencije o prodaji narkotika, skupoceni ručni satovi i supstancija koja asocira na opojnu drogu hašiš.

U akciji je privedena i Tijana Tegeltija, bivša supruga bivšeg predsednika VSTS BiH Milana Tegeltije. Osim toga, privremeno je oduzeto pet automobila, dok su ATV ekskluzivno objavili snimak hapšenja Mladena Samardžije.

BONUS VIDEO: