JEZIVO! Po uzoru na Kostu Kecmanovića maloletnik (16) iz Peći planirao ubistvo đaka: Napravio spisak i nazvao ga "mete projekta"!


IZVOR: Republika/M.Ž. - 08.12.2023 | 16:39


Otkriveno da je osumnjičeni objavio svoju nameru na društvenoj mreži TikTok.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Nikola Mutić
JEZIVO! Po uzoru na Kostu Kecmanovića maloletnik (16) iz Peći planirao ubistvo đaka: Napravio spisak i nazvao ga "mete projekta"!

Maloletni šesnaestogodišnjak B.M. uhapšen je pod sumnjom da je planirao napad na učenike jedne srednje škole u Peći.

Kod njega je pronađen sipsak sa imenima učenika po odeljenjima na kome je pisalo „Mete projekta“. Specijalno tužilaštvo Kosova predložilo je izricanje vaspitne mere za osumnjičenog, koja podrazumeva upućivanje u vaspitno-popravnu ustanovu zbog krivičnog dela "pripremanje za teroristička dela ili krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Planiranje napada u vreme praznika "Noć veštica"

Prema policijskim informacijama, osumnjičeni je planirao da izvede napad u vreme praznika „Noć veštica“. Dodatno je otkriveno da je osumnjičeni objavio svoju nameru na društvenoj mreži TikTok.

Takođe, tokom istrage je utvrđeno da je maloletnik imao kontakt sa više osoba u inostranstvu, uključujući dečaka koji je u maju izvršio ubistvo osam učenika i čuvara u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

BONUS VIDEO: