"ZA ŠTA VI MENE KRIVITE?! JA SE NE OSEĆAM ODGOVORNIM"! Jezive reči oca Koste Kecmanovića nikoga ne ostavljaju ravnodušnim - roditelji nastradale dece pitaju se JEDNU STVAR!


IZVOR: Republika/A.G. - 22.11.2023 | 12:45


Majka Andrije Čikića potvrdila je juče da su se Vladimir, Miljana i Kosta tokom saslušanja ponašali hladnokrvno.

Foto: Tanjug/Ap, Facebook
"ZA ŠTA VI MENE KRIVITE?! JA SE NE OSEĆAM ODGOVORNIM"! Jezive reči oca Koste Kecmanovića nikoga ne ostavljaju ravnodušnim - roditelji nastradale dece pitaju se JEDNU STVAR!

Vladimir Kecmanović, otac dečaka-monstruma koji je mnogobrojne porodice za čitav život zavio u crno, ni nakon šest i po meseci koliko je prošlo od masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" ne želi da prihvati da je upravo on jedan od glavnih krivaca zašto je do takve tragedije došlo.

Naime, kako smo i ranije pisali, Vladimir i Miljana u potpunosti su se ogradili od odgovornosti i negirali krivicu, a upravo naše navode potvrdila je majka Andrije Čikića - Suzana, koja je juče gostovala na televiziji K1.

Ono što nas kao roditelje isto dodiruje jeste ono što smo imali prilike da vidimo, a to je ta neka nemerljiva, neopisiva hladnoća cele porodice. Otac kaže 'Za šta vi mene krivite, ja se ne osećam odgovornim'. On je taj koji je dete odveo u streljanu, oružje je njegovo. On je dao dozvolu da dete trenira vatrenim oružjem - rekla je majka ubijenog dečaka.

Da su Kecmanovići u potpunosti bezdušni, potvrdio nam je i izvor upoznat sa slučajem.

- Ne pokazuju ni trunku empatije, jedino što im je važno jeste kako da se svo troje izvuku iz "problema" u koje ih je Kosta uvukao. Nije im bitno ni kako je porodicama žrtava, a upravo to pokazali su i na saslušanju, gde su i Kosta, ali i njegovi roditelji bili potpuno hladnokrvni - rekao je izvor za Republiku. 

Takođe, on dodaje da se roditelji koji su ostali bez svojih najmilijih, pitaju kako je moguće da neko ne razume njihovu bol.

- Najgore od svega je što osim što su izgubili svoju decu, moraju da slušaju dečaka-ubicu i njegove roditelje koji ne žele ni trunku kajanja da pokažu. Jedna majka mi je čak rekla "Ne bi meni "izvini" ništa promenilo, ali bih bar znala da se saosećaju sa našim bolom" i tada mi je sve bilo jasno.. - zaključio je naš sagovornik.

Podsetimo, Suzana Stanković Čikić juče je gostovala na televiziji K1 gde je pričala o emocijama koje je osećala dok je ispitivala Kostu Kecmanovića. Takođe, pomenula je i optužnicu koja je podignuta protiv oca i majke maloletnog ubice.

- Ne znam ni da li je prikladno sada govoriti o tome. Podignuta je optužnica protiv oca koja je za delo protiv opšte bezbednosti, ili kako se već to pravno kaže. Ono što nas roditelje sve dodiruje jeste ko je odgovoran za 10 ugašenih života? Ja sam bila jedna od majki koja je ispitivala dečaka na ročištu protiv oca. Imala sam prilike da čujem, a kasnije i da vidim snimak. Ja sam između ostalog pitala da li on zna da je ubio mog sina? On je rekao da zna... bez ikakve emocije. Njegov glas je četiri sata bio isti. Kasnije sam videla snimak. Njegova majka je sedela pored njega i nije reagovala na moje pitanje, samo je sedela. To sve nas 'pomera'. Volela bih da se neka pravda ipak zadovolji, što zbog nas, naše dece, što zbog celog društva. Mislim da mi kao društvo nismo još uvek potpuno svesni šta se desilo.. - rekla je između ostalog majka dečaka koji je ubijen u školi.

Govorila je i o prvom Memorijalnom takmičenju za najbolje mlade kompozitore koje je održano u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, a posetioci su, pored koncerta, imali priliku da pogledaju i izložbu fotografija koje potpisuje ubijeni dečak, jedan od učenika koji su ubijeni u masovnom ubistvu 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Uvek smo se voleli beskrajno od samog rođenja. On kad je imao 3,4 godine, dok se igrao ja sam mu rekla: 'Znaš da me sam Bog pitao kakvo dete želim, ja bih rekla ovakvo kao ti", on tad to nije shvatao, tu dubinu. Kada je porastao ja sam mu to ispričala, i rekla da ja zaista to mislim. On me onda pitao: 'Baš ovakvog kao ja, a ja mu kažem baš takvog, ništa ne bih menjala. Ja nisam mogla da dočaram ljudima tu ljubav. Koliko je ona važna, lepa i nemerljiva. Nismo štedeli ljubav u našoj porodici i stalno skrećem roditeljima pažnju da neće razmaziti decu ljubavlju. Decu razmazimo kad počnemo da radimo nešto umesto njih, što bi već trebalo da rade sami - pričala je ona.

BONUS VIDEO