DAVIO ŽENU KANAPOM, PA SE OBESIO MISLEĆI DA JE MRTVA: Izvršio samoubistvo na istom mestu gde i njegov brat - porodična tragedija u beogradskom naselju Rušanj!


IZVOR: Republika/A.G. - 15.11.2023 | 10:29


Samo 10 dana pre tragedije Goran izašao iz psihijatrijske bolnice gde se lečio od depresije.

Foto: Shutterstock
DAVIO ŽENU KANAPOM, PA SE OBESIO MISLEĆI DA JE MRTVA: Izvršio samoubistvo na istom mestu gde i njegov brat - porodična tragedija u beogradskom naselju Rušanj!

Goran Ružić (53) izvršio je samoubistvo na današnji dan pre tačno 5 godina u porodičnoj kući u Rušnju, nakon svađe sa suprugom Slavicom (49) koju je pokušao da zadavi.

Naime, ona je prilikom napada izgubila svest, a Goran je pomislio da je mrtva, pa je rešio da presudi i sebi. Kada se osvestila Slavica je muža pronašla obešenog u šupi.

Kobna svađa

Drama se dogodila pred zoru, u ranim jutarnjim satima u ulici Oslobođenja. 

- Tragediji je prethodila žustra svađa koja je izbila između supružnika. Goran je u jednom trenutku poludeo od besa i tada je zgrabio kanap koji je video u blizini i njime počeo da davi suprugu! Davio ju je sve dok se u jednom trenutku nije onesvestili, pošto je ostala bez vazduha! Ružić je pomislio da je ubio suprugu, pa je otišao u šupu pored kuće u kojoj su čuvali alat i obesio se - objasnio je tada izvor Republike.

Nesrećna žena je ubrzo došla sebi i, ne sluteći ništa, pobegla kod rođaka koji žive u blizini po pomoć.

- Ona je rođaku ispričala šta se desilo i kako je suprug pokušao da je ubije, nakon čega je čovek otišao da potraži Gorana u nameri da ga smiri. Kako ga nije našao u kući i dvorištu, otišao je do šupe gde je Goran često boravio i zatekao ga kako visi.

Nesrećni čovek je odmah obavestio Slavicu i pozvao policiju i Hitnu pomoć, dok Ružiću nije bilo spasa.

Nakon tragedije, komšije ove porodice su ispričale da su se supružnici i pre svađali.

- Često su imali razmirice, to znaju sve komšija, ali su bili dobri ljudi! Goran je bolovao od depresije. On je lečeni psihijatrijski bolesnik, a iz bolnice je poslednji put izašao desetak dana pre zločina. Bio je poprilično ljubomoran i često je zbog toga pravio scene. Njegovo ponašanje se dodatno pogoršalo nakon otkaza u BIP, gde je dugo radio - rekao je komšija.

U istoj šupi se ubio brat,
pradedu skinuli sa vešala

Ružić je, inače, treća muška osoba u ovoj porodici koja je odlučila da digle ruku na sebe.

- Na istom mestu gde se i Goran ubio, dve godine ranije obesio mu se i brat od strica. Takođe, njegov pradeda je pokušao da se ubije, ali su, na sreću, tada uspeli da ga spasu i skinu s vešala - pričao je tada komšija.

BONUS VIDEO