JEZIVO UBISTVO U SUBOTICI: Medicinska sestra otrovala muža cijanidom


IZVOR: blic.rs, Republika - 09.03.2018 | 19:45


Irena Š. (55) iz Horgoša uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo tako što je svom suprugu ubrizgala cijanid nakon čega je on preminuo.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Policija u Subotici je saopštila da se osumnjičena tereti da je prošlog meseca svom suprugu koji se nalazio u bolnici gde mu je medicinsko osoblje pružalo pomoć ubrizgala cijanid.

- Određeno joj je zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Subotici - navode u policiji.

Ištvan Š. (63) je primljen 19. januara na hitan prijem u Opštu bolnicu i dok mu je pružana medicinska pomoć njegova supruga, inače medicinska sestra na Odeljenju ginekologije, ušla je u prostoriju gde se on nalazio i dala mu je inekciju. Ubrzo nakon što mu je ubrizgala tečnost on je i preminuo.

Iste večeri policija je zbog sumnjivih okolnosti pod kojim je čovek preminuo razgovarala sa zaposlenima. Njegova žena je kasnije privedena na razgovor, ali pošto se osećala loše ubrzo je puštena, a telo njenog supruga poslato je na obdukciju u Novi Sad.

U Opštoj bolnici niko nije želeo da komentariše ovaj slučaj dok traje istraga. Kolege osumnjičene Irene Š. su bile u neverici da je ona mogla učiniti nešto loše i najviše njih je komentarisalo da je važila za savesnog medicinskog radnika.

- U šoku smo. Nemam komentar. Zaista mi je teško da  poverujem da je to učinila - kaže jedna od bivših koleginica osumnjičene za ubistvo.