OPTUŽNICA ZA DVOJICU KOJI SU NAPRAVILI FILMSKU SAČEKUŠU ZA SINA PREDSEDNIKA VLADE RS: Pretili mu da će ga ubiti, a onda...


IZVOR: Republika - 19.10.2023 | 13:11


Napad na sina Radovana Viškovića se dogodio 20. septembra 2023.

Foto: Tanjug, Pixabay.com
OPTUŽNICA ZA DVOJICU KOJI SU NAPRAVILI FILMSKU SAČEKUŠU ZA SINA PREDSEDNIKA VLADE RS: Pretili mu da će ga ubiti, a onda...

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 19.10.2023. godine podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog S. M. (26) i okrivljenog P. M. (28) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Ugrožavanje sigurnosti u saizvršilaštvu.

Naime oni su 20. septembra 2023. godine, u Beogradu, na Novom Beogradu, u ulici  Surčinska kod UR "Kod deda Stavre", ugrozili sigurnost više lica pretnjom po život.

Oni su napali V. M., B. D, S. Ž, T. V. i T. P., na parkingu ispred objekta, tako što su zaustavili vozilo gde se nalazio oštećeni sa obezbeđenjem, nakon čega je okrivljeni M. S. oštećenom sinu predsednika Vlade Republike Srpske rekao "Mi tebe čekamo i mi znamo ko si ti".

Tada su okrivljeni izašli iz vozila, ušli u verbalnu raspravu sa oštećenim i pripadnicima obezbeđenja, da bi potom oštećeni u strahu za svoj život odgurnuo okrivljenog M. P., potom su okrivljeni ušli u svoje vozilo i krenuli ka Surčinu, a kada su gosti iz pomenutog objekta dolazili do parkinga ispred, okrivljeni su svojim vozilom i to velikom brzinom prošli pored prisutnih lica, kojom radnjom su izazvali strah i ugroženost kod oštećenih, te je zbog zabinutosti za bezbednost svih lica događaj prijavljen policiji.

Imajući u vidu prethodnu višestruku osuđivanost okrivljenog S. M., tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam meseci, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok je u odnosu na okrivljenog P. M. tužilaštvo predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od osam meseci.

BONUS VIDEO