PRIZORI NEIZRECIVE TUGE I POSLE PET MESECI ISPRED ŠKOLE! Majka dečaka iz Ribnikara: "Naša deca i dalje pate za drugarima, tugu nose duboko u srcu!"


IZVOR: Mihajlo ŽILOVIĆ - 03.10.2023 | 07:30


"Ne može niko zameniti nastradalu decu, čuvara ali sve dok budemo negovali sećanje na njih oni će živeti", kaže majke jednog deteta koje pohađa školu "Vladislav Ribnikar..

Foto: Republika.rs
PRIZORI NEIZRECIVE TUGE I POSLE PET MESECI ISPRED ŠKOLE! Majka dečaka iz Ribnikara: "Naša deca i dalje pate za drugarima, tugu nose duboko u srcu!"

"Naša deca i dalje pate za svojim školskim drugarima, tugu nose duboko u srcu, ali osmeh pri polasku u školu obasjava njihovo lice" - počinje priču za Srpski telegraf, majka dečaka koji pohađa OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj je trinaestogodišnji Kosta Kecmanović izvršio masovno ubistvo devetoro dece i čuvara škole 3. maja, tačno pre pet meseci.

- U dosta odeljenja ima braće i sestara nastradalih u masakru. Ta deca su jedino raspoložena kada dođu u školu, i kada sa svojim drugarima kvalitetno provode vreme. Nastavnici i svo osoblje škole, maksimalno se trude da deca nastave normalnim životom - priča majka dečaka učenika škole. 

Kako dodaje, ne treba jedna škola i svi njeni učenici da ispaštaju zbog jednog monstruma.

- Ubijena deca su volela tu školu, svoje drugare cenili i poštovali, a onda je došao taj kobni maj. Dosta se stvari promenilo, ali dobrota i stvarna lepota ove škole ostala je ista - netaknuta, u kojoj ima mesta za sve. Ne može niko zameniti nastradalu decu, čuvara, ali sve dok budemo negovali sećanje na njih oni će živeti - ispričala je majka učenika OŠ "Vladislav Ribnikar". 

Ispred škole nalazi se veliki broj policijskih službenika, raspoređeni su na ulazu, ka pešačkom prelazu u smeru ulice. Deca užurbanim koracima, sa velikim rančevima na leđima uz smeh koračaju ka ulazu. Ponovo se čuje graja, priča koja nije prošraćena tihim šapatom i suzama. OŠ " Vladislav Ribnikar" nastavlja normalan život. Na ulazu stoji "novi" čuvar koji svako dete otpozdravi i nasmeši mu se, na šta oni odgovore. Sreća na licima, ali tuga u srcu najbolje su reči koje mogu opisati kakvo stanje vlada.

Foto: Republika.rs

Deca ispred ulaza škole

Iz ulice na ulazu u školu koji se do pre 3.maja koristio, više nije moguće ući. Zaklučana vrata, a ispred njih deset saksija sa zasađenim kedrovima, za nedužne duše, malih anđela, koje su pokosili meci njihovog školskog druga Koste Kecmanovića, kao i za čuvara Dragana Vlahovića. Lični predmeti, note, medvedići i slike ispred škole, svakoga podsete, na monstruozan zločin, ali i na činjenicu da su svi nastradali i dalje sa nama. POGLEDAJ GALERIJU

Podsetimo, trinaestogodišnji Kosta Kecmanović iz OŠ "Vladislav Ribnikar" izvršio je masovno ubistvo devetoro dece i čuvara škole 3. maja. Nakon masakra, sam je pozvao policiju i rekao im je kakav je zločin počinio. Uhapšen je i smešten u jednu beogradsku kliniku pod stalnim nadzorom kriminalističke policije.

BONUS VIDEO: