EVO ŠTA SE DEŠAVA SA KOSTINIM SLUČAJEM: Dva veštačenja ključna za istragu - od OVOGA SVE ZAVISI!


IZVOR: Republika - 21.09.2023 | 11:06


Istraga u njegovom slučaju je još uvek u toku, a u tom predmetu će dva veštačenja dati odgovore, kao i dokaze, na većinu pitanja.

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ
EVO ŠTA SE DEŠAVA SA KOSTINIM SLUČAJEM: Dva veštačenja ključna za istragu - od OVOGA SVE ZAVISI!

Monstruozni dečak Kosta Kecmanović (14), koji je 3.maja ubio devetoro đaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", već četiri i po meseca zatvoren je na Klinici za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Srbije. Tamo je smešten jer je kada je počinio zločin imao 13 godina i bio je krivično neodgovoran, odnosno nije mogao biti odvezen u pritvorsku jedinicu.

Istraga u tom slučaju je još uvek u toku, a u ovom predmetu će dva veštačenja dati odgovore, kao i dokaze, na većinu pitanja. 

Kako saznajemo, u pitanju je balističko veštačenje koje će pokazati putanje hitaca koje je Kosta ispalio i DNK na oružju, kao i medicinsko veštačenje o Kecmanovićevom psiho-fizičkom stanju, pre i posle pucnjave.

Masovni ubica je 3. maja došao u svoju školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i nasumičnom pucnjavom pucao u sve na koje je naišao. Tada je očevim pištoljem usmrtio devet đaka i pripadnika obezbeđenja, pri čemu je ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

BONUS VIDEO