EVO KAKO JE KOSTA KECMANOVIĆ PROVEO PRVI DAN U ŠKOLI! Hladnokrvno nastavlja tamo gde je stao - pre četiri meseca ubio devet drugara i "čika" Dragana!


IZVOR: Republika - 02.09.2023 | 18:36


Dečak će završiti osmi razred preko posebne škole Dr. Dragan Hercog, prateći nastavu iz svoje bolničke sobe.

Foto: Republika.rs, Tanjug/AP
EVO KAKO JE KOSTA KECMANOVIĆ PROVEO PRVI DAN U ŠKOLI! Hladnokrvno nastavlja tamo gde je stao - pre četiri meseca ubio devet drugara i "čika" Dragana!

Ove nedelje obeležava se tačno četiri meseca od strašnog masovnog ubistva koje se dogodilo u beogradskoj školi na Vračaru, u kojem je tada 13-godišnji dečak Kosta Kecmanović, koji je sada napunio 14 godina, hladnokrvno ubio devet svojih vršnjaka i omiljenog čuvara, "čika" Dragana, koristeći očev pištolj.

Dogodilo se jedno od najbrutalnijih masovnih ubistava na području Balkana, čije će se razmere još dugo analizirati i pamtiti. Dečak je postao jedino dete na svetu koje je s 13 godina počinilo ovakav užasan masakr. Mediji su uz njegovo ime prišili i epitet "dečak ubica". Njegov čin zauvek je promenio živote ne samo svoje porodice, već i porodice svojih deset žrtava.

Od trenutka hapšenja, kada je tog kobnog jutra nazvao policiju i rekao im da je "psihopata koji mora da se smiri", dečak se nalazi na beogradskoj Klinici za neuropsihijatriju, na odeljenju za decu i mlade, gde lekari svakodnevno prate njegovo stanje. Takođe, pod nadzorom je kriminalističke policije.

Iako je u Srbiji 1. septembar obično prvi dan nove školske nastave, ovaj "dečak ubica" dočekao je u bolnici. Nastavu prati preko interneta, koristeći model koji se koristio tokom pandemije koronavirusa.

Dečak će završiti osmi razred preko posebne škole Dr Dragan Hercog, prateći nastavu iz svoje bolničke sobe.

U međuvremenu, njegov otac se nalazi u zatvoru, dok se istraga i dalje nastavlja kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

- Dečak bez ikakve emocije nastavlja da živi nakon masakra. Kao da se ništa nije deslio - navodi se.

BONUS VIDEO