KUMA VERA POSTAJE SVEDOK-SARADNIK?


IZVOR: Miloš Ž. LAZIĆ - 24.02.2018 | 06:33


Naizgled besprekoran plan porodice Marjanović o odbrani Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, mogao bi da padne u vodu zbog ćudljivosti i strahova Zorice Marjanović. Ona je njihovu kumu Veru Vukomanović poslala u policiju, gde se ova lažno predstavila i izvadila ličnu kartu sa Zoričinim podacima, a svojom slikom! Kako bi izbegla zatvor zbog falsifikovana isprave, Vera bi vrlo lako mogla postati svedok-saradnik u slučaju ubistva pevačice!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Kuma Marjanovića, Vera Vukomanović

Saslušanje

- Zorica već godinama slabo izlazi iz kuće, a poslednjih meseci napušta Borču jedino ako mora u policiju ili tužilaštvo. Zbog tog straha da napusti kuću i oslabi moći, poslala je Veru Vukomanović da joj izvadi novu ličnu kartu. Vera se slikala kao Zorica, čak i dala svoj otisak i potpisala se kao Zorica, čiji su podaci u biometrijskoj ispravi. Istraga je pokrenuta, obe su saslušane u četvrtak, ali još nije podneta nikakva krivična prijava - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

3 godine zatvora preti Veri zbog falsifikovanja isprave

Ovaj njihov postupak može biti ključan za dalju istragu o ubistvu pevačice Jelene Marjanović. Iako policija i tužilaštvo raspolažu dokazima koji upućuju na Zorana Marjanovića, ono što im nedostaje su informacije "iznutra".

- Veri Vukomanović nije bilo prijatno na saslušanju u policiji. Bila je vidno uznemirena i uplašena. Nismo sigurni da li je uopšte bila svesna težine svojih postupaka. U pitanju je krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Ukoliko bude utvrđeno da je lični dokument falsifikovan zbog nekog drugog krivičnog dela, kazna može biti i veća. U strahu od odlaska u zatvor, Vera Vukomanović, kao važan član porodice Marjanović, može pristati da u zamenu za oslobađanje od ove optužbe svedoči o događajima koji mogu dodatno rasvetliti ubistvo pevačice. Ona mnogo zna, ali je zbog privrženosti Marjanovićima dosad pričala samo ono što njima odgovara - kaže naš izvor.

Ispunjava uslove

Kako objašnjava naš sagovornik, zakon predviđa ovu mogućnost, a Vera Vukomanović ispunjava sve uslove jer nije direktni izvršilac ubistva niti je nalogodavac.