ŠTA JE REČENO MAJCI KOSTE KECMANOVIĆA KAD JE POKUŠALA DA NAPUSTI SRBIJU: Ovo bi mogao biti sledeći potez MUP-a


IZVOR: Republika - 27.06.2023 | 10:59


Viši sud zaplenio je imovinu ocu i majci.

Foto: ST/Nikola Mutić, Facebook, Printscreen/linkedin.com
ŠTA JE REČENO MAJCI KOSTE KECMANOVIĆA KAD JE POKUŠALA DA NAPUSTI SRBIJU: Ovo bi mogao biti sledeći potez MUP-a

Nakon što je M. Kecmanović, majka dečaka osumnjičenog za ubistvo u "Ribnikaru" sa mlađom ćerkom pokušala da izađe iz Srbije na graničnom prelazu Prohor Pčinjski ka republici Severnoj Makedoniji, sa njom je obavljen razgovor u kojem je joj je objašnjeno zašto ne može da napusti zemlju.

- Ona nema izrečenu zabranu napuštanja zemlje prebivališta, ali mora da bude dostupna našim organima u svakom trenutku. Ako napusti zemlju, to neće niti moguće. U toku je istraga protiv majke i nije obavestila policiju da hoće da izađe iz Srbije. Privremeno joj je blokirana sva imovina, a očekuje se da joj MUP izrekne meru napuštanja Srbije ili Beograda - rečeno je za Telegraf.

Viši sud privremeno zaplenio imovinu ocu i majci

Viši sud u Beogradu doneo je pre 4 dana rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane M.Kecmanović, majci dečaka koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Podsetimo, ovu odluku doneli su i prema V. Kecmanoviću, ocu dečaka.

Naime, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je usvojio predlog oštećenih S.S.Č., B.A., M.M., I.B., N.K., D.D., B.A., A.A i R.V.J. za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva, pa je okrivljenom V.K. zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik i to:

- stan u Beogradu,

- idealne delova poslovnog prostora u Beogradu i

- putničko motorno vozilo.

Privremene mere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Okrivljenom V.Kecmanoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, piše Telegraf.

BONUS VIDEO: