NASTAVNIK VIKAO - IMA LI ŽIVIH?! Otkriveni novi jezivi detalji: Evo šta se sve dešavalo u "ŠKOLI SMRTI"!


IZVOR: Republika - 18.05.2023 | 11:46


Jedan nastavnik je tog dana sa sprata škole strčao dole, nakon što je čuo pucnjavu, mislio je da je neko upao sa strane, bar dvojica-trojica, to je tako zvučalo - rafalna paljba.

Foto: Privatna arhiva, Tanjug, Vladimr LUkic
NASTAVNIK VIKAO - IMA LI ŽIVIH?! Otkriveni novi jezivi detalji: Evo šta se sve dešavalo u "ŠKOLI SMRTI"!

Sofija Negić je žrva masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je Kosta Kecmanović ubio devet svojih drugova i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića. Nakon masakra se niko od roditelja nije oglasio a sada je to učinila Sofijina majka Milanka Negić koja je otkrila nove detalje krvavog pira. 

Milanka Negić je istakla da je i deci nastavnicima teško da nastave dalje, a izdvojila je i jedan herojski čin nastavnika kojeg nije imenovala, ali je naglasila da je bio priseban.

- Jedan nastavnik je tog dana sa sprata strčao dole, nakon što je čuo pucnjavu, mislio je da je neko upao sa strane, bar dvojica-trojica, to je tako zvučalo - rafalna paljba. Kad je video tela, vratio se na sprat i decu sproveo do izlaza, pa je ušao u odeljenje u kojem je pucano i vikao: "Ima li li živih?" - priča sagovornica Kurira.

Kako kaže, još uvek ima nastavnika koji još nisu svesni šta se dogodilo, kao i da ima onih koji možda ne shvataju razmere ovog zločina. A razmere traume kod dece će se, kaže, tek videti.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović je kobnog 3. maja u 8.40 upao u školu sa pištoljem u rukama i sa vrata pucao na čuvara Dragana Vlahović koji je od zadobijenih povreda preminuo. 

U holu škole je ubio još tri devojčice, među kojima i Sofiju Negić.

Nakon tooga je upao u kabinet istorije koji se nalazio odmah do vrata i nastavio krvavi pohod. Tamo je ubio petoro učenika, a više ranio.

Deseta žrva, Anlgelina Aćimović, podlegla je povredama nakon 12 dana borbe za život u kojoj su učestvovali lekari Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Juče se održala i sahrana maloj Angelini na groblju Lešće.

BONUS VIDEO