DEČAK UBICA VASPITAVAN KAO VOJNIK SPECIJALAC! Najnovija saznanja iz istrage masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar"


IZVOR: Republika - 04.05.2023 | 11:46


Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je u krvavom piru ubio osmoro dece i domara u "OŠ Vladislav Ribnikar", vaspitavao je sina kao vojnika specijalca, saznaje Republika.

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ
DEČAK UBICA VASPITAVAN KAO VOJNIK SPECIJALAC! Najnovija saznanja iz istrage masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Kako otkriva naš izvor upoznat sa detaljima vezanim za najstrašniji zločin koji se ikada dogodio u Srbiji, Kosta je krajnje rigidno vaspitavan.

- Znalo se tačno kada dolazi kući, kada izlazi iz kuće, kada dobija džeparacm do kad sme da bude van kuće, kada ide na vannastavne aktivnosti - naveo je naš izvor dodajući da je svaki detalj u životu dečaka bio programiran.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dečje baletanke okačene ispred škole

 

- Praktično, dečak je bio vaspitavan kao specijalac - navodi naš sagovornik.

Kako svedoči jedna od žena koja je poznavala Kostine roditelje, njegov otac je bio odmeren čovek, perfekcionista.

- Kosta je imao psa, često ga šetao, bio neprirodno miran, odmeren i on, persirao svima, i ne sećam se da sam ga ikad srela nasmejanog. Otac ga redovno vodio u streljanu, godinama, i to da vežba pucanje na pokretnim metama... Bio je na nekom potpuno drugom nivou od dečjeg, kao da je bio odrasla osoba a ne klinac, da se jednostavno nije ponašao kao dete - navodi naša sagovornica.

Podsetimo, masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" počeo je tačno u 8.42 kada je je Kosta zapucao na čuvara škole, ranio dve dežurne učenice, a jednu ubio.

Zatim se uputio ka učionici u kojoj je njegovo odeljenje VII-2 imalo čas istorije. Tamo je upucao nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, pa zapucao na učenike. Ubijeno je osmoro đaka i čuvar škole, dok je teško ranjena nastavnica i nekoliko učenika.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Potresne slike ispred OŠ Vladislav Ribnikar

 

Kako je Republika prva pisala, učenik je znao dobro da barata oružjem, pošto ga je često vodio u streljanu.

O tome da je učenik imao unapred pripremljen plan na konferenciji za medije pričao je i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd, kao i predsednik države Aleksandar Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Cveće ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar na Vračaru

Unapred pripremljen plan, lista "prioritetnih meta", molotovljevi kokteli i dva očeva pištolja - tako je Kosta Kecmanović do detalja osmislio krvavi pir koji Srbija ne pamti. Posle zločina je sam pozvao policiju i rekao im kako je "psihopata". Nije pokazao ni trunku kajanja.

Prema srpskom zakonu, dete koji nema punih 14 godina starosti nije krivično odgovorno bez obzira na težinu zločina i broj žrtava, što je upravo slučaj i u ovom masakru. Da ima 14 godina,

Kecmanović bi u najgorem slučaju po njega mogao da bude poslat u vaspitno-popravni dom.

BONUS VIDEO: