JEZIVO PRIZNANJE SPASOJEVIĆA: Belivuk i Miljković ga poslali na Miloševićevu sahranu da se ne bi sumnjalo na njih da su ga ubili


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 25.04.2023 | 18:49


Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock
JEZIVO PRIZNANJE SPASOJEVIĆA: Belivuk i Miljković ga poslali na Miloševićevu sahranu da se ne bi sumnjalo na njih da su ga ubili

Nikola Spasojević Mljkoviću pred sudom kaže da zna da mu je bilo stalo da ubije Vlastimira Miloševića i da mu je u njegovo ime slao kokain i voće.

 - Violeta Vlastimirova žena može da potvrdi da sam Vlastimiru nosio voće. A ti si me poslao da mu ga odnesem da bi što pre ozdravio i izašao iz kuće. Žurilo ti se da ga ubiješ. A kokain sam mu nosio jer si znao da strašno voli da se drogira i ti si to znao - rekao je svedok okrivljeni. 

Sudija prekida vođu klana "Miljkoviću dosta više pitanja o ubistvu Miloševića, to nije predmet optužbe", ali uprkos tome on nastavlja gde je stao. 

Miljković: Što nisi prijavio da planiram ubistvo Miloševića da ga spaseš?

- Odgovor je isti, zbog straha.

Miljković: Jesi li ti mene video posle ubistva?

- Ne, ali jesam video kod skupštine i rekao mi je da skinem kameru preko puta zgrade. 

Miljković: Učestvovao si u ubistvu Miloševića, a išao si mu na sahranu i da izjaviš njegovoj ženi saučešće?

- Vi ste mi rekli da idem da ne bi bili sumnjivi. 

Miljković:Jel tvoja tadašnja devojka znala za kameru?

- Jeste. 

Miljković:Predlažem je za svedoka. Jel ti neko pretio od nas?

- Konkretno jeste ovo da će da mi kopaju oči i ono što je Belivuk pretio mom bratu. ( Belivuk je Spasojeviću pretećim glasom rekao preko telefona da bi mu iskopao oči da je bliže u toku planiranja ubistva na Krfu).

Miljković: Mi znamo da je labilan i da je lažov, a kako ga onda ja po izlasku iz pritvora opet kontaktira?

Sudija kaže da ovo prihvata kao primedbu. 

- MIljkoviću, vi ste se umorili, ajde da prekinemo danas ovde. Sutra nastavljamo - rekla je sudija u 18.30 i ročište je okončano.  

Od izvora iz suda saznajemo da je Belivukovom bratu Ivanu Belivuku bilo izuzetno neprijatno da boravi u publici na suđenju zbog prisutnih novinara, te da se zbog toga on posle pauze nije vratio da prati nastavak suđenja. 

-Pokušavao je da približi sudu i da inkognito uđe tek po sklanjanu fotoreporterta ispred suda, ali pošto je video da su uporni da ga snime, on se okrenuo i prešao ulici udaljivši se od suda. Isti izvor otkriva da Ivan bratu ide u redovne posete, ali da je želeo da ga podrži i na ovaj način. 

Iz publike kažu da su se braća Belivuk pozdravili diskretno samo klimanjem glavom. 

BONUS VIDEO: